A nagymamám születésnapja épp egy nemzeti ünnepünkkel esik egybe

A nagymamám születésnapja pont október 23-ra esik, így mondhatni egy egész országban van munkaszüneti nap a nagyimat is ünnepelve. Minden viccet félretéve, habár minden év októberében egy ilyen felkavaró és gyászos kimenetelű eseményre emlékezünk, a szomorkodás és nosztalgia mellett igyekszünk megadni a módját mama születésnapjának is. Főleg, mivel fiatalon ő maga is átélte a forradalmat, és néhány azonos korú társa a kialakuló lövöldözések áldozatául is esett.

Ebben az évben is sokat gondolkodtam azon, hogy mi lenne az az ajándék, aminek a 80. életévét betöltő, sokat látott nagymamám még mindig örülni tudna. Abban biztos vagyok, hogy az ékszereknek és ruháknak már nem örülne, mondván, hogy hova is venné ő már fel ezeket. Így hát egy ideig kutakodnom kellett az interneten, hogy bármilyen ötletet is találjak, amit eddig még nem lőttem el.

Keresgélek, keresgélek, és egyszer csak az alábbi hirdetést jött szembe velem: Tekintsd meg 100% tisztaságú illóolaj kínálatunkat – Humanity. Így hát meg is tekintettem őket, és tudtam, hogy megtaláltam a tökéletes ajándékot, amit ráadásul saját kezűleg fogok neki elkészíteni. Mama imádja a levendula illatát, így akármilyen levendulás terméket szívesen fogad, bármilyen mennyiségben. Lehet, hogy bár mami nem természetgyógyász, de tudat alatt tisztában van a levendula ízületi fájdalmakat enyhítő hatásával. Sajnos ugyanis folyamatosan fájlalja a derekát és a hátát, a levendula pedig lehet, hogy segít ezen. A Humanity webshopján elérhető 100% tisztaságú levendulaolajból pedig elkészíthetem számára a saját levendulás szappanját, amihez szárított levendula virágzatot is tudok rendelni, vagy pedig a levendula illóolajat egyszerűen a bőrébe dörzsölhetem a fájó felületen. A ruhásszekrényébe pedig levendulapárnácskákat fogok varrni, amit szintén a szárított levendulával töltök meg a molylepkék távol tartása végett.

Mama másik nagy kedvence a rózsa. Éppen ezért úgy döntöttem, hogy a körülményes előállítása miatt borsos ára ellenére is be fogok neki szerezni a 100% tisztaságú törökrózsa illóolajból. Mandulaolajjal keverve hidratáló arckrémet fogok neki készíteni, amitől fiatalabbnak és feszesebbnek fogja érezni a bőrét, ráadásul a népi gyógyászat szerint a rózsaolaj segít az érzelmeket egyensúlyban tartani és idegnyugtató hatással is bír. Nem mintha mami bármikor is hisztérikusan viselkedne, de ennyi idősen, háborút és forradalmat is átélve már kijár neki a nyugalom és kényeztetés.

Ha bármilyen fontos alkalom, vagy évforduló közeleg, és még nincs ötleted, hogy milyen ajándékkal állj elő, akkor neked is csak ajánlani tudom, hogy tekintsd meg a Humanity 100% tisztaságú illóolaj kínálatát, és engedd szabadon a fantáziádat, ugyanis az oldalon található tanácsoknak köszönhetően rengeteg mindent magad is el fogsz tudni készíteni belőlük.