A nemzeti ünnepek megkövetelik az elegáns megjelenést

Mikor nemrégiben elkezdtem tanári pályafutásomat, nem gondoltam volna, hogy a rossz gyerekeken és a dolgozatjavításon kívül egyéb problémákba fogok ütközni.

Egész évben számos ünnepséget rendez intézményünk, melyeken a gyerekek műsort adnak. Az első ilyen alkalmam volt a március 15-i megemlékezés. Egészen odáig nem igazán foglalkoztam az ilyesmivel, csak annyira, hogy minden évben örültem a plusz szabadnapoknak. Idén fordult a kocka. Tanítás során számomra rendkívül fontos, hogy összetartásra neveljem a diákokat. Úgy gondoltam, hogy a nemzeti ünnep eljövetele egy újabb lehetőség arra, hogy ezt szilárdítsam a gyerekekben. Ilyenkor mind együtt emlékezünk, erősítve a tudatot, hogy egy országhoz, egy nyelvhez, egy történelemhez kapcsolódunk.

Munkám során a másik nélkülözhetetlen szempont a tisztelet. Szerettem volna jó példát mutatni a tanulóknak, hogy hogyan illik egy ilyen jeles napon a megjelenésünkkel kifejezni tiszteletünket. Emellett persze bennem volt a vágy, hogy a rendezvényre érkező szülőkben és munkatársaimban jó benyomást keltsek. Na és itt ütköztem bukkanóba! Az egyetem alatt nem igazán volt szükségem elegáns ruhákra, a gardróbomban jobbára csak discoba illő ruhák sorakoztak. Nem is én lennék, ha nem ugrott volna fel a probléma, hogy megint nincs semmit felvennem… Eléggé stresszelt a dolog, hiszen mind tisztában vagyunk vele, hogy a tanári fizetés enyhén szólva nem a legmagasabb, ezzel ellentétben egy normális ruha ára nem az én pénztárcámnak kedvező. Turiról turira jártam, de rendkívül felbosszantott, hogy milyen ócska ruhákat képesek árulni magas áron.

Így ültem le a gép elé, és bukkantam rá a Dresspack oldalára. Nem is gondoltam volna, hogy Magyarországon létezik egy ilyen szuperul működő online turkáló. Sőt! Ki lehet fogni outlet és vadonatúj darabokat is. Az én célom a tökéletes olcsó alkalmi ruha megtalálása volt. Nem árulok el nagy titkot azzal, ha elmondom, hogy ezen az oldalon sikerrel jártam. Eleinte legvégső opcióként fordultam a rendeléshez, hiszen féltem, hogy nem megfelelő méretet, nem megfelelő anyagot választok. Nagy meglepetésemre a Dresspack csapata minden egyes ruhadarabot lemér, és az adatok az összes terméknél feltüntetettek. Elég volt kikapnom egy ruhát a szekrényemből, megmérnem, és máris kedvemre tudtam válogatni abban a tudatban, hogy biztosan egy maximálisan passzoló ruhát fogok választani. Ezt egy külön szűrősáv is segítette, ahol egy csúszka segítségével mindent pontosan sikerült beállítanom. Mivel én olcsó alkalmi ruhát vadásztam, nem akartam az egész oldalt átgörgetni. Szerencsére ennek kikerülésére is rengeteg szűrő áll rendelkezésre. Be tudtam állítani, hogy milyen anyagú, minőségű, típusú és színű ruhákat jelenítsen meg az oldal. A célirányosságomat remekül tudtam kivitelezni, ami egy használt ruha üzlethez képest kivételes.

Az olcsóság és a megbízhatóság gyakran nem fér össze, de aggodalomra semmi ok

Ritkán találkozom olyan oldallal, ahol a kiszállításról szóló információkat még a termék fizetését megelőzően közlik. Az én részemről már azt is megbízhatónak találtam, hogy mindezt megosztják a vásárlókkal már a vásárlási folyamat legelején. Több opciót is kínálnak. Én csomagautomatába kértem a rendelésemet, mert ez volt a legolcsóbb módja a kézbesítésnek, de ezenkívül kérhetjük házhoz avagy csomagpontra is a szállítmányt. Bevallom, munka közben egy hosszabb szünetben sikerült választanom és leadnom a rendelésemet. Szintén kellemes csalódás ért, mert már aznap fel is adták a holmimat. Később rájöttem, hogy ez minden megrendeléssel így történik, amit délután kettő előtt adnak le náluk.

Fentebb említettem, hogy az ár mellett azzal is küszködtem, hogy silány árukat dobnak be a használt ruha piacra. Amellett, hogy itt olcsó alkalmi ruha bőven fellelhető, a minőségre sincs semmi okom panaszkodni. A webáruház kizárólag válogatott, jó állapotú (vagy akár új) termékeket kínál, nem kell félni lyukaktól, foltoktól, szakadásoktól. Ez már a feltöltött képeken is jól látszik, igazán igényes fotók tanúskodnak minderről. Nem győztem promózni a barátaimnak, ismerőseimnek – még azoknak is, akik nem szeretnek second-hand vásárolni – mert úgy gondolom, hogy a Dresspack-nél nem merül fel egy olyan probléma sem, ami miatt bárki nemet mondana a turkálásra. A legtöbb ruha újszerű a kínálatukban, és ha valami mégsem tetszene, vissza lehet nekik küldeni.

Életem egyik legjobb vására volt, a ruha tökéletesen passzolt rám, nagyon hamar megérkezett és kifogástalan kvalitást nyújtott. Nem volt kérdés, hogy regisztrálok hozzájuk. Ezáltal bekerültem a hűségpont rendszerükbe, ami heti rendszerességű akciókat kínál. Na jó, egy dologra figyelni kell… Nehogy átessetek a ló túloldalára! Tapasztalatból beszélek. Azóta számtalan alkalommal próbáltam, és sosem ábrándultam ki. Széles a repertoár, nemcsak alkalmi ruhákból, hanem az alapdarabokból is bőven van mit válogatni. A kedvenclistám folyton telített…

Egy szó mint száz, ez az olcsó alkalmi ruha mentette meg a számomra a nemzeti ünnepet. Nagy örömmel töltött el, hogy még a gyerekek is megdicsértek, hogy csinos vagyok. Nagyobb örömmel töltött el, hogy mindenki a maga módján elegáns öltözéket választott. A ruhák rengeteg emléket hordoznak magukban, közvetítenek a külvilágnak. Szerezzetek be néhány “emléket” ti is a Dresspack-ről!