A szomszédom is napenergiába fektet

A közös megemlékezések és a közös rendezvények mindig jó alkalmat adnak arra, hogy az ember találkozzon olyanokkal is, akikkel amúgy nem olyan sokat beszél. Nem rég például Arany János emlékév volt, és ezzel kapcsolatban voltam egy irodalmi rendezvényen, ahol találkoztam egy szomszédommal. Mivel mindketten elég elfoglaltak vagyunk, ezért ritkán szoktunk találkozni, de itt legalább el tudtunk beszélni.

Ekkor derült ki, hogy azon gondolkozik, hogy napelemet szereltet a házára. Ez engem is elkezdett érdekelni, úgyhogy utánanéztem a dolognak.

A napenergia sok előnye kiváló érvként szolgál arra, hogy miért kell növelni a napenergia használatát. A hagyományos villamos energia nagymértékben támaszkodik a fosszilis tüzelőanyagokra, mint a szén és a földgáz. Nemcsak a környezetre károsak ezek, hanem korlátozott erőforrások is. Ez egy olyan ingadozó piacot alakít ki, amely az energiaárakat megváltoztatja.

A napenergia az otthonod villamosenergia függetlenségét növeli. A napenergia rendszerekbe történő befektetéssel könnyen védheted magad a közüzemi árak kiszámíthatatlan növekedésével szemben, és élvezheted az olcsó villamos energiát az egész nap folyamán, mert a nap soha nem fogja növelni árait, és energiabiztonságot nyújt. Ha napkollektorok vannak a tetőn, technikailag elérted az energiafüggetlen állapotot. A napelemek áram tárolórendszerei segíthetik az elektromos áram tárolását az éjszakai és esős napokon. Ez biztosítja azt is, hogy sosem maradj áram nélkül, még akkor sem, ha nem süt a nap.

A szomszédom mondta, hogy maga a rendszer felszerelése költséges tud lenni, de erre is van már megoldás, hisz létezik olyan. hogy napelem rendszer támogatás, amivel épp ezeket a költségeket lehet csökkenteni.

Hálás vagyok a szomszédomnak, hogy felhívta a figyelmem a támogatásra, így én is jó áron jutok napelemekhez.