Angolul olvasok az intenzív angol nyelvtanfolyamnak köszönhetően

Sosem volt az erősségem az angol nyelv, de a nyelvoktato.hu oldalon olvastam az intenzív angol nyelvtanfolyam lehetőségéről, belevágtam és nem bántam meg.

Az embernek alapvető szükséglete, hogy meg szeretné érteni a környezetét illetve meg szeretné értetni magát a környezetével. Ez egészen addig kivitelezhető, amíg az ember itthon tartózkodik és ami érdekli, az is az anyanyelvén olvasható. De egyre több olyan sorozat és könyv van, amit nem fordítanak le. Eredetiben minden jobban hangzik, és legyen bármennyire is zseniális egy szinkron, egy felirat vagy egy fordítás, nem tudja teljesen visszaadni azt a szóhasználatot, amivel az eredeti készült.

Sok sorozatot nézek mostanában, sokszor kezdek bele klasszikus filmekbe az évfordulójukon, vagy annak az évfordulóján, amikor Oscar díjat nyertek.

Az egyik ilyen filmezés alkalmával gondoltam bele abba, hogy a színész azért kap díjat, ahogyan játszik, beszél, alakít. És hiába látom, és hallom, az a hang nem az övé, és bármennyire is jó egy szinkron hang, nem tudja tökéletesen visszaadni az eredeti színész játékát. Eddig sosem éreztem szükségesnek azt, hogy egy magasabb szintre emeljem az alapfokú angol tudásomat, de ez volt az a pillanat, amikor döntöttem: megtanulok rendesen angolul.

A nyelvtanulás ma már könnyebb, mint régen, azóta sokan vizsgálták a témát,jobban ismerik az ember beszédközpontját és kifejlesztettek tuti biztos praktikákat.

A nyelvoktato.hu oldalon néztem utána annak, hogy milyen lehetőségek vannak a nyelvtanulás terén, milyen módszerekkel tanítanak ma a leghatékonyabban.

Itt láttam meg az intenzív nyelvtanfolyamot. Az intenzív angol nyelvtanfolyam azért jó, mert nem hétről-hétre kell tanulni, hanem minden nap. Ha minden nap tanulunk, becsületesen írjuk a házi feladatokat, akkor sokkal könnyebben megragadnak az angol sajátosságai. Hiszen, ha minden nap angolt tanulunk, akkor sokkal jobban hozzászokunk. Ha napi 4-6 órában csak angolul beszélünk, akkor sokkal természetesebbé válik maga a nyelv és azt fogjuk észrevenni, hogy hiába nem kell angolul beszélnünk, akár angolul is tudnánk folytatni a társalgást, vagy tudnánk beszélni a minket körülvevő történésekről akár angol nyelven is.

Az ilyen intenzív tanfolyamok gyorsan nagy fejlődést hoznak. Azt szokták mondani, hogy az intenzív nyelvtanfolyamok segítenek abban, hogy megértsük a nyelv logikáját, így nem fogunk megijedni, ha valaki angolul beszél hozzánk, vagy ha nekünk kell angolul elmagyaráznunk valamit.

Sokkal könnyebben el lehet sajátítani a nyelvet egy intenzív tanfolyammal, és egy intenzív tanfolyam után célszerű nyelvvizsgát is tenni. Akkor még friss a tudás, így ha hamar nyelvvizsgázunk, az valószínűleg jól fog sikerülni.

Miután mindent elolvastam az intenzív angol tanfolyamokról, úgy döntöttem, hogy én is jelentkezni fogok egyre. A jelentkezést követően pedig el is indult a csoport, én pedig 2 hét intenzív tanulás alatt sokkal többet tanultam, mint otthon egy év alatt. Most már egyszerűbb nyelvezetű könyvekkel elboldogulok, a nyelvtanban is rengeteget fejlődtem, így inkább csak a szókinccsel akadnak problémák olvasás során. De persze ezen egy szótár segít.

A nyelvtanulásban segít az is, ha az adott nyelven olvasunk, vagy nézünk filmeket és azokat igyekszünk megérteni is, kiszótárazzuk azokat a szavakat, amiket nem ismerünk, esetleg rákeresünk azokra a nyelvtani elemekre, amiket nem sikerült megérteni.

Alig várom, hogy végezzünk ezzel a kurzussal, és akkor sokkal magabiztosabban nézhetem a filmeket és a könyvek sem fognak olyan nagy gondot okozni, illetve beszélni is sokkal jobban fogok tudni, mivel itt a beszédre is nagy hangsúlyt fektetünk.