Autómentes nap egyszer van egy évben

Megmondom őszintén, nem rajongok a jubileumokért, az emlékévekért. Van valami végletes hangulata ennek.

Érdekes, hogy manapság tényleg mindennek van már egy emléknapja, vagy világnapja vagy hasonló. Minden napra tudunk mondani valami ilyet. Ezek az emléknapok egyébként a legjobb marketingfogások, bármit el lehet velük adni. Hoznak valami újat, amire oda lehet irányítani a figyelmet és látszólag még tartalma is van. Persze nem minden esetben, mert mondjuk az Ölelj meg egy könyvtárost világnap nem tudom milyen megfontolásból jött létre… Mindenestere az olyan figyelemfelkeltő kezdeményezések, mint az európai autómentes nap szeptember 22-én, mégis hasznosak.

Igen, a környezetvédelem fontos, meg hogy csökkentsük az ökológiai lábnyomunkat, de bevallom, én nagy autóhasználó vagyok, el sem tudom képzelni anélkül az életem. Azért az autómentes napon egyszer az évben én is tömegközlekedéssel járok. Szeretem karbantartani a járgányomat, minden kis hibát azonnal orvosolni – hacsak lehet, akkor én magam. Ezért szerintem nem lepődtök meg, ha azt mondom, hogy törzsvásárló vagyok az autósboltban.

Óbudán lakom, és szerencsére találtam a közelünkben egy olyan autósboltot, ami tökéletesen megfelel az igényeimnek. Az olajwebshop.hu-nak van négy üzlete is a városban, ők főleg olajakra vannak szakosodva, de van egy csomó minden más is. Van boltjuk Kőbányán, Kelenföldön, a legutóbbi boltjuk pedig novemberben nyitott, Újpesten, a Munkásotthon u. 52-ben. Én a Huszti és a Hévizi út sarkára járok hozzájuk.

Az tetszik igazán, hogy hihetetlen tudással rendelkezik ez a cég. Tényleg szakmabeliek alapították, akik értenek a kenőanyagokhoz, meg még rengeteg egyéb, autókkal kapcsolatos dologhoz. Szerintem sokat számít az, hogy van kitől tanácsot kérni, és ez is a szolgáltatás része. Manapság annyira elterjedt az, hogy webshopokból rendelünk ész nélkül, kinézzük a neten, elolvassuk az értékeléseket hozzá, biztos jó lesz az! Ebből vannak aztán a csalódások meg a hercehurcák a visszacseréléssel. Hiába tűnik kényelmesnek a megoldás, ha nem értünk valamihez, nem biztos, hogy jó ötlet magunktól rendelgetni. Közben meg itt van ez az autósbolt, aminek van webshopja, de tudsz mondjuk telefonon tanácsadást kérni! És akkor nem úgy néznek rád meg nem úgy állnak hozzád, hogy na, ez sem egy szerelő, nem hoz nekünk hasznot, vagy hogy na, ez se ért semmihez, hanem az a lényeg, hogy segítsék az átlagos autósokat. És szerintem ez az a hozzáállás, ami nagyon megkülönbözteti őket a piacon minden más webshoptól vagy komplett autósbolttól.

Rengeteg féle olajat és tartozékot tartanak raktáron, ami nekem külön jó, hiszen én közel lakom, nem vesződöm rendelgetéssel, csak besétálok hozzájuk, és megkérdezem, tudok-e vinni szervó olajat, gyújtógyertyát, vagy bármi mást, ami kell. A legfontosabb slágertermékek mindig megtalálhatóak náluk. Az is érdekes, hogy mennyire törekednek arra, hogy tényleg minden elérhető legyen náluk. Volt már, hogy egy különleges adalékot kerestem, ami nem volt náluk. Rákérdeztem azért, és nagy meglepetésemre mondták, hogy szívesen vállalják a termék felkutatását, rendelését, szállítását. A legtöbb ilyen esetben pedig ténylegesen tudtak is segíteni, hiszen valószínűleg hatalmas a kapcsolati tőkéjük a szektorban, vannak termékek, amiket közvetlenül a gyártóüzemből szereznek be! Azért az nem semmi.

Ja, szóval az autómentes napra visszatérve, vicces volt, mert egyszer szeptember 22-én pont kellett valami az olajwebshop.hu-tól, viszont be is tartottam az ígéretem, nem használtam autót aznap, így gyalog sétáltam el az üzletbe. A dolgozók meg is voltak lepődve, hogy mi van velem, beteg vagyok, hiszen úgy ismernek, mint aki még wc-re is autóval jár. Aztán megmagyaráztam nekik, hogy nyugi, ez csak egy nap az évben, a többi napon autóval szelem az utakat, benne olajwebhsop.hu-s alkatrészekkel!