Az emléktúra, és az erre az alkalomra vásárolt férfi bakancs

Biztosan te is hallottál már a minden évben megrendezésre kerülő kitörés-túráról. Ezt annak az évfordulóján szervezik meg minden évben, mikor a második világháború végén a budai várat védő katonák kitörtek a szovjet ostromgyűrűből, és nyugat felé kezdtek menekülni, gyalogosan. Több szempontból is tragikus esemény, már csak azért is, mert komoly viták vannak minden évben a megtartása körül. Az egyik régi ismerősöm évek óta hív, hogy egyszer vegyek részt rajta, és igazából mindeddig húzódoztam is tőle. Sajnos vannak, akik teljes német vagy magyar katonai egyenruhában vágnak neki, és ez sokakban nemtetszést vált ki, én viszont úgy voltam vele, hogy ha egyszer rá is szánom magam, akkor csak civilben, a túra kedvéért. Végül idén igent mondtam rá, azonban rá kellett döbbennem: nincs hozzá megfelelő bakancsom! Azonnal el kellett kezdenem keresgélni, és nagy szerencsémre így bukkantam a cipomarket.hu/ferfi/bakancs oldalra, ahonnan végül sikerült is megrendelnem a megfelelő darabot.

Az volt az elhatározásom, hogy nem akarok vagyonokat költeni az új bakancsra, de legyen strapabíró, és mindenek előtt bélelt, mert hideg lesz a túra napján. Megnéztem több túrabolt kínálatát is, de rá kellett jönnöm, hogy ezeken a helyeken rettenetesen túlárazzák a lábbeliket. Úgyhogy stratégiát váltottam, és kevésbé specifikus, szokványos cipőboltok kínálatait is megnézem. Így akadtam rá végül a cipomarket.hu/ferfi/bakancs oldalra, ahol legnagyobb meglepetésemre nagyon sokféle és forma férfi bakancsot találni, nem csak városi használatra. Egyébként sem árt, ha az ember készül a télre, sosem tudni, hogy milyen lesz a következő, így én első sorban azt néztem, hogy a leendő lábbeli legyen meleg, kényelmes, de akár terepen is használható. A cipomarket.hu férfi bakancs részlegén a finom olasz lábbeliktől kezdve az én céljaimnak megfelelő surranókon át a ténylegesen túrabakancs kinézetű lábravalókig minden találni, ráadásul teljesen megengedhető, normális áron! A korábbi keserű tapasztalataim egy csapásra elszálltak, és nagyon örültem neki, hogy ilyen változatos felhozatallal is találkozni még! Már csak ki kellett választanom a nekem leginkább tetszőt.

Végül egy nagyon mutatós S. Oliver bakancsot néztem ki magamnak bőr felsőrésszel, terepre is alkalmas talppal, magas, bélelt szárral. Úgy voltam vele, hogy akkor se kerüljek bajba, ha netán addig leesik a hó, ne kelljen attól tartanom, hogy beázik a zoknim. És ami a legjobb: mindezt a sok előnyt, amit a bakancs kínált, meg tudtam rendelni 20.000 forint alatt! Sose gondoltam volna, hogy lehet nagyszerű bőr férfi bakancsot venni ennyire olcsón, de a cipomarket.hu/ferfi/bakancs oldal alaposan rám cáfolt. Hála az égnek volt is raktáron a méretemben, úgyhogy nem totojáztam tovább, azonnal meg is rendeltem. Pár nap eltelt, mire megérkezett vele a futár, azonban amikor végre felpróbáltam, minden maradék félelmem elszállt. Olyan tökéletesen passzolt, mintha rám szabták volna. Pár napig járkáltam benne otthon, hogy kicsit betörjön, idomuljon, de nem kellett sokáig nyűni a tökéletes kényelemhez. A túrát minden gond nélkül végigcsináltam benne, és ha kedvem úgy tartja, akár jövőre is részt tudok benne venni ebben a remek bakancsban.