Felnöttképzések és hatósági képzések az Oktatózone-nál

Ha március, akkor mindenki a 48/49-es forradalom és szabadságharcra gondol. Előjönnek a történelem órai emlékek, az iskolai ünnepségek és versek, felvillan az a sok zene, amit a gyerekkorunkban az esemény kapcsán hallottunk és előkerül a kokárda is, hiszen ez összeköt bennünket. Na és még mi kerülhet elő? Hát mondjuk annak a tudata, ami az utóbbi időben igazán elrettenti a magyarokat: egy napig nem lesz nyitva semmi! Atyaúristen! Mi lesz most?! Nagyjából ez az ösztönös reakció az elmúlt években, mintha nem lehetne egy napot átvészelni boltok nélkül… De persze más határidők is kapcsolódhatnak a március 15-i dátumhoz. Például akár az is, ha a felnöttképzések közül ekkor van a jelentkezési határideje, valamelyiknek, amit kinéztünk.

Márpedig én most erősen gondolkodok egy továbbképzésen és ha jól láttam, akkor ennek valóban mostanában lesz a határideje. Az Oktatózone képzéseit ajánlották az ismerőseim, akik már túlvannak ezen a körön. Ez egy budapesti cég, akik széles kínálattal várják a tanulni vágyókat. Az általuk kínált felnöttképzések között szerintem a legtöbb szakma szerepel, ami mostanában igencsak felkapott, mivel hiányszakma. Ennek megfelelően lehet náluk tanulni hegesztést, méghozzá volfrámelektródás védőgázas ívhegesztést és fogyóelektródás ívhegesztést is, vagyis van TIG és MIG/MAG képzésük is.

A műszaki vonal mellett manapság nagyon sokan szeretnének rendelkezni az aranykalászos gazda képesítéssel is, ami nem csoda, hiszen bizonyos méretű földterületeket csak az vásárolhat, vagy birtokolhat, aki rendelkezik ilyen képesítéssel. A megszerzése egyszerű, a megléte pedig megkerülhetetlen, de az Oktatózone-nál ezt a kurzust is el lehet végezni.

Az én területem is műszaki, én a villamos biztonsági felülvizsgálattal kapcsolatos hatósági képzést néztem ki magamnak, mert ha ezt elvégzem, a munkaadóm többféle feladatot is rám tud bízni, illetve elég, ha az én nevem szerepel bizonyos dokumentumok végén. Ezzel pedig sokat spórolok a külső szakértők díján, így ennek a jelentős részét én kaphatnám majd meg. Tulajdonképpen ez arról szól, hogy érintésvédelmi jegyzőkönyveket készíthetek majd, persze ehhez a vizsga után még adott idejű szakmai gyakorlat is szükség, de a vége a dolognak az, hogy én készítem ezeket a fontos jegyzőkönyveket.

Az Oktatózone lehetőségei között nem csupán az tetszik, hogy naprakészek azt illetően, hogy mit oktassanak, hanem az is, hogy frissen tartják a weboldalukat, így onnan minden információt elérhetek még idejében, ami csak szükséges lehet egy sikeres jelentkezéshez. Tehát megtalálható a weben, hogy milyen kezdődátummal milyen képzések indulnak majd, illetve, hogy ezekre meddig szükséges leadni a jelentkezést. Aztán elérhető az is, hogy milyen órarendre és milyen óramennyiségre számíthat az, aki tanulásba vágja a fejszéjét. A felnöttképzések között ez általában a hétvégéket jelenti, de lehetnek kivételek, amelyek ettől eltérőek. Aztán leírják azt is, hogy mennyibe kerül a képzés, és hogy az mondjuk tartalmazza-e a felhasznált anyagok díját. Végül pedig arról is megtalálható minden tudnivaló, hogy milyen előképzettség lehet szükséges egy képzés elvégzéséhez. Nem minden esetben kell mindenféle komoly iskolai végzettséggel rendelkezni, de van, ahova szükséges már szaktudás ahhoz, hogy értelme legyen a továbbképzésnek.

A felnöttképzések között azt is el lehet olvasni, hogy pontosan milyen tudással gazdagodhat az ember. Itt leginkább arra gondolok, hogy milyen témákat fed le a képzés maga, mert egy hatósági vizsgánál az valószínűleg egyértelmű, hogy milyen képesítést kap a végén az ember. Az biztos, hogy számomra az Oktatózone a weboldala alapján nagyon szimpatikus és azt hiszem, hogy ezzel a lendülettel jelentkezek is a kinézett érintésvédelmi képzésre, mert mikor máskor, ha nem most, tavasszal. Új év, új lendület, nincs megállás.

felnöttképzések