Fontosak a nemzeti hatáskörben megvalósuló dolgok!

Az ünnepnapok, emléknapok is erre valók! Hogy közösséget tudjunk képezni és önmagunkról tudjunk gondoskodni. És ha vannak is valamiféle világtrendek – most mondok egy példát: a napenergia hasznosítása – akkor is fontos, hogy országhatáron belül, saját programjaink legyenek erre. Úgy értem, az ilyen dolog hasznosságának kiaknázására. A magunk urai kell legyünk, mert összetartó, kis közösségként könnyebb, mint egy óriási szisztéma apró darabjaként!

De mi a helyzet a napenergia témakörével, és miért hoztam pont ezt ide? Nos, mert találtam egy kiugróan szimpatikus oldalt, nagyon odavagyok érte! Rég lelkesültem be valamiért ennyire. Be is linkeltem ezért, de íme a webcím: napenergiapluszprogram.hu. Így vagy úgy, de nézzetek rájuk szerintem, mert pont valami kis, mikroszegmensről szól ez is. Mi a párommal most várunk ikreket, szóval úgy is érzem: ez nekünk szól. Mert a kis dolgok összeállásából épülnek fel a nagy dolgok! A napenergia hasznosítására most olyan program indult, ami kifejezetten a kisebb felhasználóknak szól. A családoknak. Hogy ők is tudjanak hasznosítani napenergiát.

napenergia

Ennek a programnak a népszerűsítésére, de még inkább a kiaknázására szolgál tehát ez az oldal. Mert ők segítenek eljutni a gyakorlati megvalósításhoz. Pályázati helyből pedig sok van, szóval meg kell próbálni ráülni erre a hullámvasútra! Akár több, mint húszezer családnak lehet beférnie a Napenergia Plusz Program 2024-be, de ez a weboldal nem csak magyarázza ezt, nem csak tájékoztat. Többre is készek és hivatottak. Lehet náluk jelentkezni magára a pályázatra!! Vannak szakembereik, akiket kiküldenek, ha jelentkezünk az oldalukon és akkor részt vehetünk 2024. január elsejétől a támogatási programban!

Szóval ez bizony egy olyan kezdeményezés, amibe a családi háztartások férnek bele. Pár kilowattos napelemes erőművek létesítése a cél, amihez nagyon sok támogatást ad az állam. Le kell tudni hívni azt a támogatást, és ebben segít a napenergiapluszprogram.hu, de úgy a majdani költségeink több, mint a felét lehet fedeztetni. Állami forrásból!

Szóval elég pár millió már (akár 2 millió önrész csak a zsebünkben) és lehet saját napelemes rendszerünk, sőt van itt még valami… Akkumulátoros tárolókapacitást is létesíthetünk most velük, mert már az is elérhető! Ott tartunk, hogy már ez a technológia is fejlett eléggé ahhoz, hogy egy napenergia pályázatba belefoglalják, hogy ilyet is kell telepíteni. Kicsit irányít most ebben minket az állam, de a jó irányba! Ha tároló eszközöket is telepítünk, nem csak termeljük az energiát, mi magunk fogunk nagyon-nagyon jól járni! Hajrá, pályázzatok!