Gyors születésnapi gázszerelés

Ahogy egyre idősödtem, úgy erősödött egyre jobba a gondolat bennem, hogy a kötelező ünnepek annyira nem is jók, mint korábban gondoltam volna. Persze, abból a szempontból teljesen jók, hogy például a piros betűs ünnepek szabadnapot is jelentenek, mind a munkában, mind pedig az oktatási intézményekben. De valahogy nekem ezek egyre terhesebbek, különösen a karácsony. Szeretem az ünnepeket, nem arról van szó, de a kötelező jellegük miatt szerintem kicsit veszítenek a varázsukból – legalábbis az én szememben. Már legalább 10 éve nem kérek semmit senkitől se születésnapomra, se karácsonyra, se semmire. Valahogy nem töltenek be olyan fontos szerepet ezek nálam, mint korábban. Nyilván mindenki szeret ajándékot kapni, de az én értékrendem az utóbbi években erősen megváltozott, és nem érdekelnek már annyira az ünnepek, különösen az ajándékozás része.

De a helyzet az, hogy amennyire nem szeretek kapni, úgy adni sokkal inkább. Így nem fordulhat elő, hogy ne adjak ajándékokat a szeretteimnek, akár csak úgy, minden ok nélkül.

Legutóbb az unokatestvéremnek volt születésnapja és meghívott mindenkit egy családi ebédre a lakásába. De sajnos majdnem balul sült el a dolog, mert elkezdett főzni és hirtelen történt valami: nem volt gáz. Teljesen kétségbeesett és azonnal neki is állt megoldást keresni: így talált rá a vizgazfutesszerelo24.hu weboldalára. Az itt dolgozó szakemberek profiljába beletartozik a gázszerelés, gázkészülék szerelés is, ami tökéletesen megfelelt, ugyanis nem lehetett tudni, hogy pontosan mi okozza a hibát.

Azt mesélte az unokatestvérem, hogy az első dolog, ami feltűnt neki ahogy fellépet a weboldalra, pontosan az az információ volt, amiben reménykedett. Ugyanis azonnali kiszállással is vállalnak gázszerelést, gázkészülék szerelést – ami egy kicsit pontosabban azt jelenti, hogy akár egy órán belül ki is érkeznek a helyszínre – viszont az fontos, hogy ez Budapestre és Pest megyére érvényes.

Persze meglehet, hogy nem ők az egyetlenek, akiknek van ilyen szolgáltatásuk, de az biztos, hogy a legtöbben ezért mindenféle magas pluszköltségeket számítanak fel, és akár még a szerelési munkálatokat is magasabb áron végzik el.

Ráadásul, van még egy olyan plusz szolgáltatás, ami szerintem elképesztő előnyös és nagyon pozitív is. Ez pedig az úgynevezett ügyelet: ez azt jelenti, hogy a nap 24 órájában elérhetők ők is és a szolgáltatásaik is. Ami azért elég jól jön, ha az éjszaka közepén hirtelen elkezd folyni mondjuk a wc és laikus módszerekkel nem lehet megállítani. Komoly károkat lehet megelőzni egy ilyen szolgáltatással, amit sok biztosító nem is úgy térít meg ahogyan kellene.

És itt a következő pont, ami elnyerte az unokatestvérem szimpátiáját úgy a pillanat törtrésze alatt: részletes, korrekt számlát adnak. Bár lehet, hogy ez nem számít sokaknál előnynek, de legyünk őszinték – biztos mindenki találkozott már olyan szolgáltatóval, aki nem adott, vagy nem akart számlát adni. Sajnos elég sokan próbálnak meg zsebbe dolgozni, de ez sok esetben az ügyfélnek károkat okoz. Az unokatestvérem is albérletben lakik, és ha egy szerelési munkáról – jelen esetben ugye a gázszerelésről, gázkészülék szerelésről – nem kap számlát, akkor nem tudja visszakérni a pénzt a lakás tulajdonosától. Szóval ez ilyen esetben is egy nagyon fontos szempont, hogy a szolgáltató mindenképpen adjon számlát.

Egyébként, a gázszerelés vagy gázkészülék szerelésről árak értelemszerűen nem voltak feltüntetve a honlapon, hiszen ezeket a dolgokat nem lehet előre beárazni, mert ahány probléma, annyiféle megoldás létezik. Azt viszont érdemes tudni, hogy alapesetben ingyen házhoz mennek, viszont, ha valaki mégsem igényelné a munkájukat, akkor bruttó 20.000 forintos kiszállási díjat kell fizetni, ami teljesen érthető, mert különben egészen biztos, hogy lennének páran, akik csak ingyenes felmérést vagy tanácsadást szeretnének, hátha megtudják maguk is csinálni.

De ilyen esetben szerintem kiemelten fontos a szakemberi tudás és segítség, mert hát a gáz nem gyerekjáték, nagyon veszélyes több szempontból is. De a lényeg, hogy az unokatesóm felhívta a vizgazfutesszerelo.hu weboldalán található telefonszámot és a megbeszélteknek megfelelően valóban kiérkeztek egy óra alatt és megszerelték a gázt.

Így nekik köszönhetően nem maradt el a szülinapi ebéd, csupán csúszott egy kicsit.

Gázszerelés, gázkészülék szerelés