Így kell születésnapi zsúrt szervezni

Az a nagy szerencsém, hogy titkárságon dolgoztam egy jó pár évet, így tudom, hogy nem szabad kiakadnom egy olyan helyzetben sem, amikor hirtelen nem találom a megoldást a problémára. Megtanultam kezelni az ilyen helyzeteket és tudom, hogy ha valamit teljeskörűen és jól is akarok elvégezni, akkor magamnak kell mindent megcsinálnom. Hiszen az a biztos, és így mindenről tudok, nincs olyan lépés vagy információ, ami esetleg hozzám ne jutna el.

Ilyen volt az is, amikor ingatlanosként egy ügyfelem megkérdezte, hogy mit tegyen a saját telkével, amit ugyan nem akar eladni, de felújításra szorulna. Először nem is értettem a kérdést, elvégre mi közöm van nekem ahhoz, hogy neki van egy telke, és hogy mit kezdjen azzal, főleg, ha nem is akarja eladni.

Hasonló izgalmas kérdések érnek engem nap, mint nap. Végül abban maradtunk, hogy megnézem a telket és elmondom róla a véleményemet, elvégre tudta ő is, hogy a saját házamat is nemrég újítottam fel. Vagyis nem az egészet, csak egy részét.

Mivel dolgoztam már korábban asszisztensként, titkárságon, ezért tudtam, hogy vannak bizony olyan dolgok, amiket ingatlanoknál is mindenképpen el kell intézni, legyen szó akár papír munkáról, felújításról, vagy arról, hogyan lehet egy lakásberendezést költséghatékonyan megoldani.

És ha már költséghatékonyságról beszélünk, akkor elmondom neked most az is, hogy mit kell tenned akkor, ha esetleg a gyereked egy nagy születésnapi partit szeretne. Igen, ez volt az én fiamnál is, amikor is az idei szülinapja előtt két héttel közölte, hogy mennyire menő lenne egy ilyen buli, hiszen az osztálytársainak is volt, és hát nem teheti meg, hogy hét évesen ne az osztálytársaival ünnepeljen.

Amúgy is akartam neki egy bulit szervezni, szóval a dolog nem lepett meg, inkább az lepett meg, hogy egy kisebb programtájékoztatóval lepett meg, amiben benne volt, mit és hogyan szeretne. Természetesen ezt is csak azért, mert látta, hogy a többi osztálytársánál ez hogyan ment, amikor nekik volt ilyen bulijuk.

Elmagyaráztam neki, hogy nem feltétlenül szükséges az osztálytársait utánozni, miért nem csinálunk inkább olyan gyerekzsúrt neki, ami másnak még nem volt. Nagyon tetszett neki az ötlet, persze voltak azért nálunk is alap dolgok, mint például a héliumos lufi. Amihez ugyebár hélium palack szükséges.

És itt jött képbe a nagyszerű ingatlanos, titkárnős, asszisztenses múltam és jelenem, ami alatt nagyon sok embert megismertem különböző körökből. Eszembe jutott pont az említett ügyfelem, akinek a telke volt, aki a telkén gázpalackokat használ. Megkérdeztem tőle telefonon, honnan rendeli a palackokat, mert kellene nekem is egy, igaz, nekem hélium palack kellene.

Elküldte sms-ben a cég weboldalát, már a nevük is nagyon megtetszett: gazpalackfutar.com. Mégis mit jelenthet ez? Egyből elgondolkoztam rajta, de mielőtt magamtól akartam volna rájönni, úgy gondoltam, elkezdem inkább olvasni azt, ami az oldalon található. Kiderült, hogy Budapestre és annak a 20 kilométeres körzetébe szállítanak különböző palackokat. A leírás is nagyon tetszett, miszerint a kapcsolat köztük és az ügyfelek között mindig olyan közvetlen, hiszen tudja az ember, hogy ki az, akihez fordulni tud, ki az, aki őt fel fogja hívni és hasonlók. A blogot is elolvastam, kíváncsi voltam, miket kell tudni, vagyis miket illő tudni a témával kapcsolatban. Aztán nem haboztam, felhívtam őket. Elmondtam, mi kell nekem és miért, illetve, hogy mikorra. És minden nagyon simán ment, időben megkaptam a palackot, kedvező áron. Házhoz is hozták nekem, minden tökéletes volt. Úgyhogy a kisfiamnak lett egy szuper születésnapi bulija, ahol mindenki imádta a lufikat is.