Karácsonyra fog implantátum beültetést fogok ajándékozni a férjemnek

Habár még csak november közepe van, annak érdekében, hogy a közelgő karácsonyi ünnepek minél kevésbé szóljanak a rohanásról, és annál inkább a közös családi ünneplésről, nem árt, ha az ember már hosszú hetekkel előtte megkezdi szépen lassan a készülődést.

Ajándékmustra

Sokaknak az ajándékok kitalálása és beszerzése a legnehezebb feladat. Megértem, hiszen nem mindig egyszerű kitalálni, hogy vajon minek örülne legjobban a másik, de kellő odafigyeléssel azért meg lehet oldani. Bár azt aláírom, hogy vannak olyan emberek, akiknek szinte lehetetlen ajándékot adni. Ilyen például az anyósom. Nincs hobbija, nem olvas, nem gyűjt semmit és még az édességet sem szereti. Elég nehéz dió, főleg akkor voltam vele bajban, amikor még nem voltak gyerekeink a párommal. Szerencsére amióta megszülettek az unokák, azóta jobban kinyílt az ajándékozási ötletek tárháza. Nem csak anyósomnak és apósomnak könnyebb így kitalálni valamilyen meglepetést, hanem a szüleimnek is. Az utóbbi években kaptak már tőlünk naptárt a gyerekek képeivel, kézlenyomatos karácsonyfadíszt, és még sorolhatnám. Akik azt mondják, hogy az élet nehezebb lesz, miután megszülettek a gyerekek, azok valószínűleg még sosem ütköztek olyan ajándékozási nehézségekbe, mint én az anyósommal.

Valószínűleg idén is valami hasonló lesz a terv. Most is kapnak majd a nagyszülők egy-egy naptárt a gyerekek képeivel, mellé pedig majd még kitalálok valami aranyosat. A nagyobbik gyerkőcöm, a négyéves Kriszti talán már elég idős ahhoz, hogy valami kézzel készített ajándékot tudjunk csinálni együtt.

A gyerekekkel könnyű dolgom van. A nagyobbik négy, a kisebbik pedig másfél éves, így aztán pontosan tudom, hogy milyen játékokkal lehet örömet okozni nekik. A kicsi jelenleg imádja az autókat és a motorokat, így aztán neki elemmel működő vasutat és kisautókat fogunk venni, a nagyobbik pedig éppen babázós korszakát éli, szóval ő egy szép babát, hozzá ruhácskákat és egy babakocsit fog kapni. Ezeket a dolgokat már be is szereztem és elrejtettem a garázsban egy magasan lévő polcra, hogy még véletlenül se találják meg. Karácsony előtt már nem lesz más dolgom, mint becsomagolni őket.

A férjemet pedig idén egy elég érdekes dologgal fogom meglepni. Nyáron, egy szerencsétlen véletlen következtében letört az egyik első foga, amit végül ki is kellett húzni. Azóta megy a huzavona, hogy mégis mi legyen a fog helyén tátongó lyukkal. Ideiglenes fogpótlást már csináltattunk neki, de valljuk be, hogy hosszú távon ez azért nem egy működőképes dolog. Így aztán kitaláltam, hogy karácsonyra fog implantátum beültetéssel fogom meglepni őt. Persze nem tudok berakni egy implantátumot a fa alá, hiszen az a kezelés alatt, profi szakember által készül, viszont már vettem neki egy fog alakú lufit (persze majd még fel kell fújni) és írok neki egy papírt, amiben benne lesz, hogy amint vége lesz az ünnepeknek elmegyünk a fogorvoshoz és megkezdjük a kezelést. Lényegében ez nem csak neki, hanem nekem is ajándék lesz, hiszen ha elkészül a beültetés, akkor végre ugyan olyan szép lesz a férjem mosolya, mint amibe hat éve beleszerettem. Na meg persze neki is sokkal jobb lesz, hogy nem csúnya, ideiglenes pótlást kell nézegetnie, hanem egy tökéletes, színben és formában remekül illeszkedő implantátumot, amiről senki nem tudná megmondani, hogy nem a saját foga. Nagyon remélem, hogy örülni fog ennek a meglepetésnek.

Dekoráció, fa, menü

A karácsonyhoz persze nem csak az ajándékok tartoznak hozzá. Ahhoz, hogy tökéletes legyen az ünnep, sok apróságra oda kell figyelni. Ezek közé tartozik a díszítés, a fa, na meg persze a karácsonyi menü is.

Nálunk a dekorálás már december elsején kezdődik. Olyankor előveszek minden karácsonyi csecsbecsét és kívül-belül olyanná varázsolom a házat, hogy néhány amerikai karácsonyi filmben is megirigyelnék. Azért próbálok az ízlésesség határán belül maradni, de azért tény, hogy ilyenkor el tud szállni a fantáziám és képes vagyok apró túlzásokba esni. Az évek során rengeteg dekorációt gyűjtöttem össze. A házat kívülről izzósorokkal látjuk el, de azért belülre is jut néhány, hogy teljes legyen az összhatás. Az izzókon kívül pedig rengeteg más is bekerül a lakásba, főleg a nappalit szoktam dekorálni, de amióta gyerekeim vannak, az ő szobáikba is kerül ez-az. Például az ablakukra mű hó és sötétben foszforeszkáló hópelyhek, csak hogy néhány dolgot említsek.

Szerencsére a fa vásárlással nem kell foglalkoznunk, mert ez lesz a harmadik olyan évünk, hogy műfenyőnk lesz. Eleinte tiltakoztam ez ellen, de aztán rájöttem, hogy a modern műfenyők nagyon szépek, ráadásul a környezetet is óvom azzal, ha ezt választom. Sokan azt mondják, hogy azért nem vennének ilyen fát, mert nincs illata. Én ezt úgy szoktam megoldani, hogy veszek néhány fenyő ágat, amit a lakás különböző pontjain elhelyezek. Egyrészt díszítésnek sem utolsó, másrészt pedig megadja a kívánt illatot. Arról nem is beszélve, hogy almás-fahéjas illatgyertyákkal is meg lehet hozni az ünnep illatát.

A karácsonyi menüt pedig egyelőre még nem találtam ki, de biztos vagyok benne, hogy néhány hét múlva már azt is tudni fogom. Addig még átolvasok néhány receptet inspirálódásképpen, hogy az ünnepek előtt ne legyen más dolgom, mint a bevásárlás. Abban mondjuk biztos vagyok, hogy mézeskalácsot és sajtos rudat biztosan sütni fogok, a főfogások azonban még nem rajzolódtak ki. Eddig minden évben mást főztem, mert szeretek kísérletezgetni. Aztán ki tudja, lehet, hogy az idei olyan jól fog sikerülni, hogy ezek után minden évben azt fogom majd főzni.

Ha jól beválik valamelyik recept, akkor megosztom majd veletek is.

Ugye ti is várjátok már a karácsonyt? Én már nagyon!