Kevésszer van az ünnepnek haszna, de idén végre volt!

Véleményem szerint, kétféle ember létezik. Az egyik mindent meg akar ünnepelni, még azt is ha a kutyájának névnapja van, vagy ha 3 hónaposak lesznek a párjával, a másik pedig még a Karácsonytól is irtózik, mert egyszerűen nem látja értelmét. Én az utóbbi kategóriát erősítem, és ennek megvan a konkrét oka is: egyszerűen feleslegesnek tartom az ünnepeket. Szerintem nem csak Valentin napon kéne kedveskedni a párunknak, vagy anyák napján Édesanyánknak, és nem csak Karácsonykor kell szeretni a családot, hanem minden nap. Ráadásul egy csomó stresszel is járnak: mit vegyek fel, mit adjak ajándékba, mit süssek stb. Már egy párszor elgondolkodtam rajta, hogy írok a Nemzeti Évfordulók Titkárságának, hogy szüntessék be az elavult, vagy mondvacsinált’ ünnepeket Magyarországon, de rájöttem, hogy jobban járok, ha megpróbálok hasznot húzni ezekből!

Idén például rávettem a páromat, hogy Valentin napra adjunk valami olyat egymásnak, amire tényleg szükségünk van

Elvégre, az örömszerzés lenne ennek az egésznek a célja, így végül belement. Már pár hónapja elkezdtünk futni esténként, és azt tapasztaltuk, hogy a cipőnk sajnos nem megfelelő hozzá. Szükségünk volt egy normális futócipőre, amiben nem fáj a lábunk futás közben, mert kényelmes, és jól tartja a lábunkat, ezért elkezdtem utánanézni a cipőknek.

Rátaláltam egy oldalra, amiről elsőre azt hittem, futócipő webshop, de aztán rájöttem, hogy ez ennél sokkal jobb! Mert az oldal funkciója az, hogy megismertesse velünk, egy-egy futócipő jellemzőit, pontos leírást adjon róluk, ezáltal segítse a döntésünket, azt illetően, melyik cipőt érdemes megvásárolni a piacon jelenlévő széles repertoárból.

A futócipőkön belül is több kategória van, terep, utcai és karbonlemezes, ami elég jó. Ráadásul mikor keresünk, akkor külön be tudjuk állítani, hogy hol használnánk, milyen sebességgel futunk, és egyéb egyéni jellemzőket is. Olyanokra gondolok, mint például a talpvastagság, az ár, a súly, a lábtámasztás, és még sorolhatnám, így mindketten megtaláltuk azt, ami számunkra leginkább megfelelt.

A páromnak is nagyon tetszett az oldal, hasznosnak és érdekesnek találta. Eltöltöttünk vagy 1 órát azzal, hogy keresgéljünk, mert szerettünk volna mindent részletesen elolvasni. Az oldalon belül van egy blog is, ahol érdekes információkat találtunk arról, hogy kell futócipőt választani, mire kell figyelni a futással kapcsolatban különböző célok esetén, és az árfigyelőt is meglestük. Továbbá persze a legfontosabbat, a számunkra szimpatikus cipők értékelését.

Jogosan merülhet fel Benned a kérdés, mit lehet írni egy cipőről, hiszen vagy jó, vagy nem, nem igaz?

Bár ilyen egyszerű lenne a helyzet, de a valóságban ez egy kicsit bonyolultabb, hiszen mindenkinek más az, ami jó. Ez ugye az egyéni igényektől függ, és itt az oldalon az a jó, hogy csak olyan cipők vannak fent, amiket már leteszteltek. A tesztelés során a hozzáértő ember többféle szempontot figyelembe véve alakította ki véleményét. Minden cipőről van egy hosszabb leírás, ami azt tartalmazza, mik voltak a tesztelő személyes tapasztalatai. Ki vannak emelve a legfontosabb jellemzők, az előnyök és a hátrányok is.

És hogy kicsit kézzel foghatóbb legyen a dolog, számszerűsítették is az értékelést. Minden cipő kap egy pontszámot aszerint, mennyire rugalmas, könnyű, vagy éppen mennyire tartja a lábat. Ezekben külön kap egy számot, tehát 1-től 10-ig terjedően egy cipő lehet mondjuk nyolcas rugalmasság szempontjából, de tízes azt illetően, mennyire strapabíró.

Ezen felül, a pontszámokat figyelembe véve, kap a cipő egy összpontszámot, egy általános értékelési számot. Ezeket figyelembe véve könnyen összehasonlíthatjuk a cipőket egymással, és eldönthetjük melyiket éri meg jobban megvenni, ha egy kategórián belül több is tetszik nekünk.

Van egy olyan funkció is, amivel össze tudjuk hasonlítani a cipőket, így egymás mellett látjuk az összes dolgot, amiben eltérnek, vagy éppen amiben hasonlítanak. Ez mindkettőnknek nagyon tetszett, mert elég nehezen szoktunk tudni dönteni, és lusták is vagyunk általában oda-vissza kattintgatni, aminek az a vége, hogy impulzív módon hozunk egy rossz döntést. Ily módon viszont ezt sikerült elkerülni, és úgy érzem jól döntöttünk.

Kiválasztottuk tehát a megfelelő cipőket, és megrendeltük őket egymásnak

futócipő webshop

A cipőket nem innen rendeltük közvetlenül, hiszen ez nem egy futócipő webshop, de ezen keresztül közvetetten megtaláljuk azokat a futócipő webshopokat, akik árusítják az adott darabot. És még spórolhatunk is, hiszen az oldalon az is látszik, melyik az a futócipő webshop, ahonnét a legolcsóbb a rendelés.

A szállítási idő sem volt vészesen lassú, Valentin napra ideért mindkettő cipő, és zökkenőmentes is volt a szállítás.

A cipőket azóta kipróbáltuk természetesen, és nagyon meg voltunk vele elégedve! Teljesen más ezekben futni, mint a régi cipőinkben. Minden, amit leírtak velük kapcsolatban stimmel, nem ért minket semmilyen váratlan meglepetés. Nem csak hogy kényelmesebb ezekben futni, de jobban is megy. Számomra fontos volt, hogy jól tartsa a korábban zúzódott bokámat, és meg kell mondjam, ilyen szempontból még jobban is funkcionál, mint számítottam. A páromé is nagyon király, elég rugalmas és a talpa is elég vastag. Mindkettő cipőről úgy gondoljuk, hogy ár/érték arányban a legjobb. Persze mindenkinek más a legmegfelelőbb, de pont azért jó ez az oldal, mert itt tényleg azt kapod, ami Neked a legjobb, nem azt, amit random rádtukmál egy eladó valamilyen sportboltban.

Bátran ajánljuk másoknak mi is azt amivel van személyes pozitív tapasztalatunk

A barátainknak elújságoltuk, hogy ünnepeltük idén a Valentin napot, és nagyon meg voltak lepődve. Azt mondták, ilyen jó ötletről még nem is hallottak, és jövőre lehet ők is ezt fogják csinálni.

Így tényleg gondolunk egymásra, örömet is szerzünk, és még jó ajándékot is adunk. Mutattuk nekik a cipőket is, meséltük mennyiért, hogyan és honnan rendeltük, és ez is ledöbbentette őket. Korábban nem hallottak még ők sem az oldalról, de azt mondták, mindenképp meg fogják nézni majd tavasszal, mielőtt visszatérnek edzésre.

Mondtam nekik, hogy jól teszik, és biztos nem fogják megbánni, mert így tudják mire számíthatnak. Én és a legjobb barátom abszolút biztonsági játékosok vagyunk, de így kiküszöbölhető a kockázat.

És van még egy dolog, amit majdnem el is felejtettem, hogy az oldalon van egy olyan fül is, hogy akciós futócipők. Így ha épp nem engedhetjük meg magunknak a nagy költekezést, akkor is találunk megfizethető, mégis kiváló alternatívát. Az oldalon megtalálható cipők mindegyike kiváló minőségű, ismert márkával rendelkező, fantasztikus anyagú darab. Az akciós itt tehát, ellentétben néhány futócipő webshoppal, nem ócska minőségről árulkodik. Ezt azért is merem biztosan állítani, mert az én itt talált cipőm is pont egy akciós termék volt.

Ajánljuk mindenkinek az cipoteszt.hu-t, aki futócipő vásárláson gondolkodik!