Kiemelt nap nem csak ünnep nap lehet

Nemcsak a nemzeti ünnepek lehetnek kiemelt napok az életünkben.

Betti belépett abba a korba, amikor már nagyon-nagyon közel van az iskolai időszak. Fontosnak tartom, hogy odafigyeljünk a gyerekünk fejlődésére, és most legutóbb a finommotorika fejlesztése után jártam. Ha valaki nem tudja, akkor ez a kéz és az ujjak összerendezett mozgását jelenti, ezek működtetése pedig megfelelő idegrendszeri érettséget feltételezi. Ez mellett a grafomotoros fejlesztés is nagyon fontos, hiszen ez jelenti a finommozgások koordinációját, a rajz és íráskészség fejlesztését, tudtam meg a szilvia-logopedia.hu oldalról.

Ehhez találtam egy nagyon jó grafomotoros elemekre épülő iskola előkészítő és részképesség fejlesztő könyvet Szilvia oldalán, aminek a címe A látogatás, a vonalak birodalmába.

A könyv 5 és 7 éves gyermekeknek szól. A könyvet használva pedig az alapoktól kezdve el lehet jutni egészen az íráselemekig.

Nagyon sok hátráltató tényező van, ami megnehezíti az írásra való átállást, ezért is nagyon szükséges az ilyen típusú előkészítő könyveknek a használata. Amikor megérkezett az oldalról megrendelt könyv, ami csupán néhány ezer forintba került nagyon izgatottak voltunk Bettivel, hogy milyen feladatok várnak rá. Bár én már néhányat láttam, mert az oldalon keresztül lehet látni előnézetet néhány oldalról. Így tudtam, hogy nagyon izgalmas feladatok várnak Bettire. Nem is kellett csalódnunk, pontosan olyan volt a könyv, amilyennek elképzeltem én is, és mire a könyv végére értünk, addigra Betti már sokkal magabiztosabban fogta a ceruzát, valamint alkotta meg vele a vonalakat és ábrákat. A fejlődés a napról-napra szemmel látható volt.

A finommotorikáról, valamint a grafomotoros készségek fejlesztéséről ezen a linken olvashatsz te is, illetve ugyanitt tudod megrendelni a könyvet, ha ti is épp olyan fázisban vagytok, amikor ez hasznotokra tud válni. A könyvet én bátran ajánlom mindenkinek, akinek hasonló korú gyermeke van. Amit még érdemes tudni, hogy nem egy-két oldalas feladatlapról van szó, hanem egy nagyon komoly, 160 oldalas, színes oldalakat tartalmazó könyvről. Rengeteg különböző feladattal találkozhattok, így sok-sok feladaton keresztül lehetőség van arra, hogy teljes mértékben felkészülhessetek arra, amikor majd az iskolában kell a betűket megalkotni.

Az utolsó feladat után Betti felkiáltott, hogy ez egy ünnepnap, írjuk be a naptárba! Ezért mondom, hogy nem csak egy nemzetközi ünnep lehet ünnepnap…