Kokárdák a polcon

Egy rendezvényszervező cég asszisztensi osztályának vezetőjeként dolgozom már tíz éve. Nagyon szeretem a munkámat és meg vagyok vele elégedve a kezdetek óta. Sok emberrel volt szerencsém együtt dolgozni. Sajnos, vagy szerencsére az asszisztensi pályán elég nagy a fluktuáció, sokan csak átmeneti pozícióként tekintenek erre a munkára. Vannak a cégnél kollégáim, akik szerint ez nem jó felállás, de én élvezem, hogy újabb és újabb fiatalokat képezhetek ki arra, hogy kitűnő munkaerő váljon belőlük.

A tavalyi évben elvállaltuk egy körülbelül száz diákot nevelő, húsz pedagógussal foglalkozó magániskola március 15-i ünnepségének megrendezését és levezénylését. Szeretem az ilyen különleges megbízásokat, mindig felvillanyoz az újdonság. Az ünnepség megszervezésének legfőbb pozitív hozadéka azonban a saját irodánk felújítása lett. Ha ez most így első olvasásra nem érthető, akkor várj egy picit türelemmel és olvass tovább.

Mivel mostanában van egy éve annak a történetnek, amit most leírok, megrohantak az emlékek. Eszembe jutott, hogy pont egy évvel ezelőtt hogyan nézett ki az irodánk, és mi minden történt velünk akkoriban. Az iskola ünnepségének megszervezését idén kedvezményesen vállaltuk el, hálából a tavaly tőlük kapott kiváló tanácsért és kontaktért, aminek köszönhetően a saját irodánk is olyan formát öltött, amilyent mindig is elképzeltünk neki.

Az ünnepség kapcsán nem csak az iskola dísztermét díszítettük fel, hanem a folyosókat is. A gyerekekkel együttműködve dolgoztunk, elvittük az alapanyagokat és a rajz, illetve technika óráikon készítették el nekünk a kisebb-nagyobb kokárdákat zászlókat és füzéreket, aztán ezeket a kreatívosunk irányítása alatt elhelyeztük mindenhova. A folyosókon használt változatos formájú fém akasztós polcokat például nagyon ízlésesen körbe lehetett tekerni.

Ezeknek a rendszereknek a díszítése közben ötlött a fejembe az ötlet, hogy tulajdonképpen ami a mi irodánkra is ráférne valamiféle újítás, tatarozás, ugyanis az elmúlt 15 évben nem változtattunk rajta semmit. A kabátjainkat akasztós állványra dobáljuk, vagy a székünk háttámlájára tesszük, elrongyolódott kartondobozokban tároljuk a tárgyainkat és a kétajtós irattartó szekrényünk tolós ajtaja sem szuperál már igazán jól. Nagyon sokszor beragad. Igazából egy ideje kicsi kényelmetlen is az ügyfeleinket átvezetni az irodánkon, hogy a tárgyalóterembe menjünk.

Ezek a fém szerkezetű polcrendszerek azonban elnyerték a tetszésemet. Sokkal egyszerűbb ezeket tisztán tartani, könnyű a portalanításuk. Szellősek ezért nem veszik el a fényt az irodától. Sokkal több mindent tárolhatnánk az irodában, nem csak a személyes tárgyainkból tarthatnánk bent többet, hanem egy csomó irodai kellék is előkerülhetne a raktárból. Úgy vettem észre, hogy mivel itt az iskolában is sokféleképpen néznek ezek ki, lehet belőlük több fajtát is rendelni. Ráadásul nagyon fiatalos, modern és minimalista hatást kölcsönöznek a térnek, amiben elhelyezkednek. De a megfelelő környezetben, és ha olyan tárgyakat halmozunk rá, akkor visszaadja a komoly, felelősségteljes hozzáállást is. A mi irodánk pontosan egy ilyen kettősségre alkalmas bútorokra van szükség.

Utána érdeklődtem hát az igazgatóhelyettesnél, hogy honnan szerezte be ezeket a szerkezeteket, mondtam, hogy nagyon megtetszettek, és csak akkor adjon elérhetőséget, ha irodai közegre is tudok a boltban vásárolni. Elmesélte, hogy nem is boltban vette a fém polcokat, hanem kifejezetten az iskolára terveztette őket egy fém polcrendszereket árusító céggel, akik a kezdetektől fogva nagyon komolyan vették a munkájukat és igen alaposan dolgoztak. Itt nevetett is egy kicsit, hogy annak örülne csak igazán, ha az iskola tanulói is olyan precízek lennének, mint ahogy ezek polcrendszerek vannak felállítva és összerakva.

Elmesélte nekem az ünnepség főpróbája után, hogy hogyan zajlott le az egész procedúra. Neki egy nyári szünetnyi ideje volt rá, hogy elkészíttesse az egész iskolának az akasztós polcokat. Szerencsére, nem olyan nagy az iskola, így kényelmesen belefértek a nyári szünetbe az első kiszállás a felállításig, mindenestül. Megadta a honlapjuk elérhetőségét és a márciusi hosszú hétvégén át is tanulmányoztam a weboldalt. Az egész eljárást nagyon szimpatikusnak találtam, ráadásul az oldalon szereplő fényképek, amelyek a termékeikről készültek is nagyon meggyőzőek voltak. Úgyhogy rögtön hétfőn fel is hívtam őket egy jövőbeli együttműködés reményében.

Nagyon gyorsan és hatékonyan zajlottak a tárgyalások. Említettem nekik, hogy kiknél láttunk referenciát a munkájukról, és hallatszott a hangjukon, hogy nagy szeretettel gondolnak vissza arra a munkára. Biztosítottak minket, hogy a mi irodáink is ugyanakkor figyelmet kapnak majd. Kicsit beszélgettünk is és kiderült, és rákérdeztem, hogy miért lehet az, hogy így megmaradt bennük az iskolai megbízatásuk. Elmesélték, hogy minden munkájukból tanulnak valami újat, ezért természetes, hogy valami mindig megmarad. De, mivel általában, nem meglepő módon, inkább raktárak felszereléséhez keresik meg őket, az ilyen kivételes munkák, mint az iskola, vagy a mi irodánk mindig nagyobb nyomot hagynak bennük.

Száz százalékban alkalmazkodva a mi időbeosztásunkhoz, megbeszéltünk egy időpontot, amikor kijöttek hozzánk és megnézték a „munkaterületüket”. Személyesen is nagyon kellemes időt töltöttünk együtt. Nagyon produktívak voltak és nyitottan álltak hozzá a mi igényeinkhez. Aminek én különösen örültem az az akasztós polc betervezése volt. Egyszerűen idegbajt a kapok az akasztós állványaiktól, mert mindig feldőlnek, még akkor is, ha nagyon finoman rakom le rá a kabátomat.

Az eredményes megbeszélés után, még március végén elküldték nekünk a beszélgetésünk, vágyaink és a helyszín adottságai alapján elkészített terveiket és az árajánlatot. Mivel az egész folyamat egy március tizenötödikei ünnepség miatt pattant ki és a polcaink tervezete is megérkezett még márciusban, el is neveztük a kis polcainkat márciusi ifjaknak.

A tervek nagyon tetszettek és az árajánlatot is megfelelőnek találtuk, így neki is láttak az alkatrészek legyártásának. Ezután is nagyon gördülékenyen folyt minden. Eleinte bizonytalan voltam, hogyan fogják az összeállítást és a beszerelést megoldani, ugyanis nálunk nem annyira megoldható, hogy otthonról dolgozzanak a kollégák, kényszerített szabadságot pedig semmiképpen sem szerettem volna kiosztani nekik. De biztosítottak róla, hogy munkásaik nem fogják veszélyeztetni a mi dolgozóink épségét, és igazuk is lett. Minden nagyon szuperül sikerült. A polcokhoz két vagy három éves garanciát is kaptunk. Sajnos nem jegyeztem meg pontosan, hiszen már egy éve használjuk őket igen aktívan, nem kímélve semmitől, persze azért a szakmai előírásokat betartjuk és csak a rendeltetésének megfelelően használjuk. De így sem tűnik túl valószínűnek, hogy azt a garancialevelet fel kell majd használnunk, olyan kiváló minőségűek ezek a polcok.