Meghitt csöndek klasszikus megtörője

Megemlékezéseken, ünnepi ceremóniákon biztos átélte már más is azt, hogy egy éppen csöndesebbnek szánt pillanatban, amikor a mikrofonba beszélő részétől épp semmi nem hangzott el, hanem a tömeg valamiért csak várt, egy kisbaba sírása, vagy egyéb megnyilvánulása törte meg a hangtalanságot. Van ilyen, ezzel nem lehet mit tenni, és én soha nem is tulajdonítottam különösebb jelentőséget a jelenségnek. Mint ahogy mindenki más is kulturáltan ignorálja csak többnyire. Így is van rendjén.

De, egy valamiben máris módosítanám az álláspontomat. Van olyan helyzet, amikor a baba ugyebár nem maradhat otthon, senkivel, ott kell legyen a szülőkkel, ez tiszta sor. De még ha nyugtalan is éppen, biztos nem lehet ez ellen tenni semmit? Mert, még ha nem is tragédia, hogy bekövetkezik, a megelőzés szándéka jogos, nem?

Nos, nem csak jogos, hanem a baba érdeke is. Az ő érzülete miatt az. A fogzás például olyan állapot, amikor a kisgyermek nagyon-nagyon nyugtalan lehet, és ez neki a legrosszabb, higgyük el. De, például az ebből adódó kellemetlenségeket is lehet csillapítani! Szóval lehet megoldás. Például az imaginebaby.hu webes bolt, fogzásra javasolt kellékeivel hatásosan lehet próbálkozni, amikről részletesen is szót ejtek hamarosan. Nem csak emiatt kemény dió ugyanis a fogzás, ez, a közösségben való létezés csak egyetlen egy aspektus, ugyanakkor mégis fontos. De előbb elmondanám, hogyan futottam én beléjük, az Imagine Baby webstore-jába!

Feldobott a kereső egy tök jó írást (összefoglalót) még múlt ősszel, “Közös programok a gyermekeddel” címmel. Náluk már nagyobb az első közös gyermekünk, de az unokatesóméknál még csak fél éves múlt, akkor, az övék. Az imaginebaby.hu-n elképesztően sok ilyen cikk is van, a blogrovatban. Javasolták például a közös gyerekszoba-dekorálást, és az időszakosan népszerű tökfaragást. Aztán feltűnt a jobb felső sarokban a Kosár ikon. Ekkor kapcsoltam, hogy egy webshoppal van dolgom. Megnéztem gyorsan, van-e náluk cumi, és ha igen, milyen, mert az unokatesóm keresett éppen ilyesmit a babájának. De ők vidéken laknak és aktuálisan nem volt módja, napok alatt beszerezni egyet (egy speciális helyzet miatt, de ez lényegtelen). Én pedig mindig mindent eleve online rendelve veszek, tetszett is, amit láttam, szóval el is akartam intézni ezt azonnal. Ekkor láttam még, hogy vannak a fogzás átvészelését segítő dolgaik. Kár kapkodnom, tudom, a böngészőm már elmentette a bankkártya-adataimat, és mindig, az első nekem tetsző helyről további válogatás nélkül kattintok is a megrendelésre, tőlük viszont több dolgot is hozathattam volna… Ami késik viszont, nem múlik.

fogzás

Tényleg, már az első rendelés után megbántam, hogy nem néztem át jobban a dolgokat a kínálatukban, mert többféle ajándékot is beszerezhettem volna onnan előre, de szerintem még a héten rendelek újra. Unokanővérem mindene most a gyermek, és tudjuk, a legjobb ajándékok a leghasznosabbak mindenkinél, itt pedig akad jó pár, ami segít nekik. Szinte csak hasznos dolgok… (Illetve olyanok, amiknek másmilyen jellege mellett bőven akad hasznossága is – nem buta játékok pl.). Egy ajándék boxok nevű menüpont is van, egészen változatos árkategóriákkal a benne sorolt termékcsomagoknál. Tízezer körül, és sokszor tízezer forintokért is, de mindegyik nagyon korrekt már önmagában. Formalitásból szerintem elégséges valami olcsóbbat venni. Viszont én, ilyen szempontból törődőbb és a családomat nagyon szerető ember vagyok, ő pedig nem csak valami távoli ismerős – szóval szerintem a legdrágább csomaggal lepem meg. XL-es ajándékboxszal. Amilyen boxok fiú vagy lány kisgyerek esetén különböző színekben kaphatók. Van bennük tányérszett és/vagy előke, textilpelenka, sok egyéb dolog még, ami viszont igazán fontos, az a rágómaki! Hogy az micsoda? Akkor térjünk hát vissza a fogzáshoz…

Csillapítja ugyanis ez a játék, az említett jelenségből származó fájdalmat. Ez a fő tulajdonsága. Egy majomformájú aranyos figura, de mostanra van a kínálatban egyéb állatforma is. Lehet, hogy valamiért az egyik jobban bejön, mint a másik, elmehetünk válogatni is ilyet, akár a picivel, de a lényeg, hogy jól kivan találva arra, amire szánják. Biztosan szeretni fogja a pici, a szakértelem megszülte azt a koncepciót, ami miatt működik, vonzó és szerethető lesz a gyermeknek. Szinte 100 százalékos bizonyossággal. Tehát nem nyúlunk mellé ajándékként sem, és a fogzáson amúgy tényleg nehéz átesni, úgyhogy az említett, hasznossággal bíró dolgok közül, ami náluk kaphatók, ez tűnik nekem mindenképp a leghasznosabbnak. Ugyanis pelenkát, mindenféle alap cuccot azért jó pár hasonló helyen kapni (még ha én ajánlom is minden szempontból az imaginebaby.hu-t, mert pelenkából is extrán jóféle a náluk kapható), de ez az üzlet az ilyen egyedi, fantasztikus tulajdonsággal bíró újításokkal vált népszerűvé, mint a rágómaki.

Miből van ez a játék és mekkora? Valamivel több, mint 10 centinél hosszabb, egészen 3 éves korig ajánlott, BPA mentes anyagokból van, tisztítható és nagyon népszerű. A népszerűségét arra is alapozom, hogy rengeteg pozitív vélemény íródott magára a termék-oldalra, és mindenki arról ír többnyire, hogy igen jól bevált az első átadáskor. Ez egyébként a legnagyobb öröm a szülőknek – hogy a maki könnyen a gyermek barátjává válik. Nem kell traktálni, szoktatni hozzá. Van, aki azt írja, az első dolog volt, amit tudatosan a kezébe fogott és azóta is lelkesen játszik vele, ragaszkodik hozzá. Segít a játék abban, hogy ne a kezét vegye állandóan a szájába. A maki is puha és kíméletes, mindazonáltal kicsit sem veszélyes. Maga a webshop-tulaj is ettől a terméktől lelkesült be anno, ami miatt ilyen boltot nyitott és mindenkinek igyekszik ezáltal eljuttatni a gyerekszobába. Azóta van már cápa, maci, oroszlán, zsiráf, röfi és egyéb formájú is belőle. Mindegyik ugyanezen paraméterekkel bír, de a színvilág is változatos mindegyikből.

Másmilyen fejlesztő játékokat is árulnak, szóval nem akarom ezt a részét fokozni: nagyszerű, és népszerű bolt, ami a minőséget képviseli és az innovatív cuccokat – nézzétek meg ti is a www.imaginebaby.hu címen. A tudatos gyermeknevelés ezt is jelenti: nem csak a célirányos nevelgetést, ami a hozzá való beszédben, ösztönzésben rejlik, hanem, hogy utánanézzünk mi magunk, milyen dolgokkal tud hozzájárulni mondjuk egy ilyen egyedi bolt a boldogságunkhoz. Olvassátok ez ügyben az ajánlóm elején említett cikk-sorozatot is, amit a Blog-fülön értek el. Ez is hozzátartozik az egészhez! Az olvasás, az alapos önfejlesztés a felnőtteknek. Nekünk is kell tanulnunk, nem csak a gyermeknek, mert ezzel segíthetjük az ő tanulását. Nem érdemes megúszni a hasznos olvasnivalókat, de az Imagine Baby-n ez közérthető, barátságos, fogyasztható és lelkesítő formában történik.

A boldogság és kiegyensúlyozottság megtalálása mindig közös feladat! Sok sikert kívánok hozzá, de tudom, hogy menni fog! Remélem, hogy segíthettem ebben.