Mennyi izgalmas dolgot megtud az ember a munkája során

Van egy barátnőm, aki egy titkárságon dolgozik. Minden nap emberekkel találkozik, néha igen komoly szakértelemmel bíró fejesekkel, cégvezetőkkel, és még sorolhatnám. Szereti a munkáját, mert izgalmas és megbecsülik őt ott. Sokszor szokta mesélni, milyen jó helyen dolgozik, mert ez meg ez történt vele múltkor is és rábíztak különféle dolgokat, amiket meg kellett oldania, és teljesen megdicsérte a főnöke, és még sorolhatnám.

Jóban van mindenkivel, még a főnökével is, aki nagyon megbecsüli Katit, mert mindig azt mondja, hogy nála jobb titkárnővel még sosem találkozott. Illedelmes, okos, kedves, segítőkész, sok mindenhez ért, képes többfelé koncentrálni és mindig tisztességesen megcsinálja a munkáját. Nem egy karót nyelt nő, nagyon is vicces, jó a humora. És ezt mind én is alá tudom támasztani. Már legalább tíz éve ismerem Katit, tudom, hogy ez mind így van.

Egyik nap a főnökével ebédelt az iroda konyhájában, mert nem volt kedvük kimenni valahova, így inkább rendeltek valami kaját. Aztán beszélgettek és a főnöke mesélte, hogy találkozott egy ismerősével, aki már pár éve céget alapított, és most rájött, hogy a cég székhelyét át akarja tenni máshova.

Ugyan Kati sok mindenhez ért, de pont a cégalapításhoz nem annyira, így aztán magyarázatra volt szüksége ezzel kapcsolatban. És akkor kiderült, hogy az ismerőse talált egy céget, ami pont ilyesmivel is foglalkozik. A Székhelyszolgáltatás és INGYEN cégalapítás/módosítás. | topcegalapitas.eu oldalon részletes leírással megtalálható. Ez az a cég, amiről szó van, még meg is nézték közösen, és mesélte is Kati, hogy tök érdekes dolgokat olvasott ő is az oldalon.

Mert hogy ő sem ért ehhez, ezért külső szemmel ő is ugyanúgy, mint például én, meg tudta mondani, hogy ez a cég a leírások alapján tényleg ért a dolgához. A székhelyszolgáltatás mellett cégalapítással és cégmódosítással is foglalkoznak, bár ezek ugye a főnök ismerősének most nem volt aktuális, neki csak a székhely megváltoztatása volt akkor terítéken.

Amikor mesélte Kati ezt a sztorit, egyből meg is mutatta az oldalt, nekem meg sikerült is egy kicsit elmerengenem rajta, elolvastam egy csomó mindent, ami ott volt. Így megtudtam én is, hogy miért is volt fontos annak az ismerősnek a székhely áthelyezés. Hát azért, mert Újlengyelben például nem kell IPA-t, vagyis iparűzési adót fizetni. Úgyhogy már akkor magamtól rájöttem, hogy ez lesz a sztori vége. És ez is volt.

Azonban, ha már itt tartunk, elmesélem, mit olvastam, vagy mit tudtam meg az oldalról, hátha valakinek pont erre van szüksége. Tehát lehet kérni székhelyszolgáltatást Újlengyelbe (is), ahol nem kell iparűzési adót fizetni. A szolgáltatásba beletartozik, hogy a székhelycímet biztosítják a cégbíróságon, okiratokon és a partnerek vonatkozásában is. Ezen felül átveszik a leveleket, amiket beszkennelnek, amiket aztán tovább is küldenek. Illetve fogadják a hatóságokat, s tárgyalásokat is intéznek, amihez még a helyet is biztosítják.

Aztán megtaláltam az árát is, ami szerintem teljesen reális. Ez az egész 39.900 forint + áfa, amihez jár akár a cégmódosítás is ügyvéddel. Lehet kérni egyébként olyan székhelyszolgáltatást is, ami Budapesten van, tehát hogy a székhely Budapesten van, a szolgáltatásba ugyanazok beletartoznak, mint amit korábban írtam. Ez is nagyon hasznos és sokan szokták kérni, tekintve, hogy a budapesti székhelynek nagyobb a presztízse, aztán van, aki pont erre is nagy figyelmet szentel.

Szóval érdekes, mennyi minden van, amire oda kell figyelni cégvezetőként, de még jó, hogy vannak ilyen cégek, mint ez, amelyik a hasonló helyzetekben segíteni tud. Úgyhogy most már én is és Kati is teljesen képbe kerültünk a székhely módosításokkal, cégalapítással, hiszen az is a téma része. Ajánlom mindenki figyelmébe ezt a céget, ha hasonló dolgokban gondolkozik valaki.