Nálam a klíma vásárlás is ünnepnap volt

Nekem a kedvenc nemzeti ünnepem augusztus 20-a. De egyáltalán nem a tűzijáték miatt, mert azt eléggé ellenzem. Sokkal inkább a hangulata miatt szeretem: nagyon jó érzés kimenni az ünnepi forgatagba, és látni azt a rengeteg magyar zászlót, a hagyományőrző standokat pedig egyenesen imádom, és ezeken az alkalmakon érzem azt, hogy van miért büszkének lenni a hazánkra, de mindenekelőtt a magyarságunkra, hiszen olyan jellemzőink vannak, amikkel sehol máshol nem találkozhatunk a világon. Gondolok itt elsősorban az anyanyelvünkre. Ilyenkor mindig veszek újkenyeret, és az ország tortája is kihagyhatatlan. Persze nem csak a nemzeti ünnepek adnak okot nekem az ünneplésre: legutóbb azt ünnepeltem meg, hogy hosszú idő után végre elhatároztam magam, és vásároltam egy klímát.

Lehet másnak ez nem olyan nagy dolog, de elég sokat spóroltam rá, mert ez általában egy több százezres tétel, de megérte, mert nagyon elégedett vagyok vele.

A klíma, amit kiválasztottam, Panasonic márkájú, és a shop.klimaglobal.hu oldalán találtam rá, de maga a választás nem volt egyszerű. Ennek oka pedig az volt, hogy rengeteg klíma van az oldalukon, mind a típust, mind pedig a márkát tekintve; többek között van például Toshiba, Kaisai, és Sinclair márkájú klímaberendezés is.

klíma
klíma

Ez egy oldalfali klíma, ami ebből adódóan rendelkezik egy beltéri és egy kültéri elemmel is, ami ugye azt jelenti, hogy a lakáson belül és a lakáson kívül is el kell helyezni egy-egy egységet. De biztos látott már mindenki a házak külső falán „ventilátorokat”; azok mind egy beltéren elhelyezett klímához tartoznak. Természetesen van rá garancia, és muszáj megemlítenem, hogy ezzel kapcsolatban a shop.klimaglobal.hu-n olvasottaknak köszönhetően, egy új információval gazdagodtam. Szerintem mindenkinek érdemes tudnia, hogy ha egy klíma 72 órán belül meghibásodik, vagy hibára utaló jeleket veszünk rajta észre, akkor a gyártónak kötelessége kicserélni az adott klímát. Úgyhogy, ha ilyen előfordulna, akkor nem kell hozzányúlni a garanciához sem.

Tervezem bővíteni a klímát, persze nem most, hanem majd csak a jövőben, de az egészen biztos, hogy a Klimaglobal Kft.-től fogok ehhez segítséget kérni.