Nálunk is egy fontos évforduló esedékes

Mi, családilag mindig komolyan vesszük az évfordulókat. Többnyire mindent feljegyzünk, aztán emlékeztetjük magunkat és egymást, hogy “na annak is épp X éve volt”. De az a vicces, hogy néha még úgy is beugranak dolgok, és azonnal leesik, hogy “annak évfordulója van”, hogy korábban papírra se vetettük a dátumot. Ebből adódóan természetesen mi átérezzük a nemzeti ünnepek vagy gyásznapok fontosságát is. Mert mi is értékeljük a szimbolizmus erejét mindig, családilag!

Nekünk is lesz épp egy nevezetes évfordulónk: 20 éve költöztünk a mostani házunkba. Ennek viszont lesznek bizonyos vonzatai is, több annál, minthogy koccintunk rá egyszer – ezt már most elhatároztuk! Az emlegetett vonzata pedig az lesz ennek a dátumnak, hogy időszerűnek tartjuk éppen, hogy felújítsuk kicsit a közös otthonunkat. “Klimatizálni” kéne a legtöbb helyiséget elsősorban – főként ezt döntöttük el. Javaslatra fel is kerestük a PACO HAUS nevű szolgáltatót, akik viszont jobb ötlettel álltak elő!

Először is azt emelném ki, már az tetszett, hogy mindenféle ötlettel előálltak, és figyeltek az egyéni problémáinkra, amikre személyre szabott megoldásokat kínáltak. Így jött képbe, illetve szóba a hőszivattyú!

Ugyanis a klímát valami olyasmire szerettük volna használni, hogy hűtsön bár néha a legkeményebb nyári napokon, de inkább szerettünk volna plusz fűtést télen. A klíma ugyanis fűteni is tud, tudniillik. És mi azt hittük, ez lesz az igazán jó “sok az egyben” megoldás.

Igen ám, de erre ők elmagyarázták, hogy a hőszivattyú sokkal ideálisabb választás lenne. Klímával fűteni nem kifejezetten energiahatékony, noha már az eleve jó dolog, hogy elektromos áramot használ. De abból túl sokat, ellentétben a hőszivattyúval, ami meg pont erre lett kitalálva. És sok-sok típus létezik belőle, a PACO HAUS pedig sokat is forgalmaz és szerel.

Visszagondolva, annál mindenképp minden jobb ez a verzió, hogy az elavult fűtésrendszerünket használjuk és azt maximum klímafűtéssel támogassuk meg, mert a régi gázkazán nem fűt elég jól. És a gáz pedig drága… A PACO HAUS olyasmi, ami több dologra is egyszerre specializálódott, így jöhetett ilyen nagyszerű plusz ötlet is, mint a hőszivattyú! Ha hasonlóban vagytok érdekeltek, mindenképpen őket javaslom, mert náluk bőven és alaposan tájékozódhattok is előre. Ők ugyanis olyan szakemberek, akik óriási tapasztalattal és értően fordulnak ezekhez a területekhez – ez pedig pótolhatatlan!