Nekünk különösen fontos a biztonságos tárhely

A mi esetünkben a biztonságos tárhelyszolgáltatás kiemelten fontos. Rengeteg olyan honlapot üzemeltetünk, amelyiknél könnyen előfordulhatnak webes vagy másmilyen digitális támadások. Sok hacker azt gondolja, hogy esetleg mi egy állami cég vagyunk és ha zavart okoz a működésben, azzal politikai feszültséget generál, mások azt gondolják, sok-sok pénzt csalhatnak ki azzal, ha tönkre teszik a munkánkat. Szem előtt vagyunk, ezért nem árt nagyon vigyázni.

Mi itt rendeltük meg a tárhely szolgáltatást: https://rackforest.com/szolgaltatasok/tarhely/

Ez a szolgáltató pont megfelelő nekünk. Mivel a cégnek nincs saját informatikusa, ezért nem tudunk magunknak önállóan rendszert építeni. Kénytelenek vagyunk rábízni magunkat a szolgáltatóra, erre a cégre viszont eléggé nyugodtan számíthatunk.

SSD tárhelyük van, ami az egyik leggyorsabb technológia a piacon. Megnyugtattak, hogy a gépparkjuk is modern, nem sokéves, olcsó eszközökkel dolgoznak, úgyhogy nem kell attól félni, hogy mondjuk egy áramingadozás tönkretesz valamit. Stabilan működnek a gépeik.

Sok-sok olyan plusz szolgáltatásuk van, ami védi a rendszereket a webes és más támadásoktól, sőt, spam szűrőjük is van, úgyhogy a srác, aki nálunk a honlapok technikai részét kezeli, nagyon hálás nekik.

Mindent könnyű rá telepíteni, úgyhogy még mi, félprofi felhasználók is boldogulunk vele. Még SSL tanúsítványt is kaptunk hozzá, régen ilyenünk nem volt, csak csodálkoztunk, miért nem olvassa be némelyik böngésző weblapot azonnal. Szóval, minden szépen, gyorsan működik rajta.

Ami számomra különösen érdekes, hogy az SSD tárhely használt környezetbarát is, vagyis sokkal kisebb az energiaigénye, mint másfajta tárhelyeknek. Nekem ez nagyon megnyugtató.

Az ügyfélszolgálatuk nagyon segítőkész, még soha nem volt megoldhatatlan problémánk, amióta náluk vagyunk, pedig máskor már feltörték az egyik megoldásunkat, aztán fel kellett bérelnünk egy szabadúszó szakembert a hiba elhárítására. Most erre még nem volt szükség.

Nem nagyon értek egyébként a számítástechnikához, de nekem nagyon jó ár-érték arányúnak és profinak tűnik a szolgáltatás, így aztán szeretem, hogy náluk biztonságban érezhetem magam. Szerintem aki szeretne honlapot építeni, náluk biztos, hogy minden jót megtalál hozzá és az adatai miatt sem kell aggódnia. Még az is lehet, hogy én is megpróbálkozom vele.