Nemzeti ünnep egyenlő a hosszú hétvégével, ez pedig remek a konyhatervezéshez

Nagyon szeretem a nemzeti ünnepeinket. Mikor kicsit voltam is mindig voltunk a családdal a megemlékezéseken, tűzijátékokon, felvonulásokon.  Emlékszem a kedvencem mindig is augusztus 20. volt. Szerettem, hogy általában még ha esett is az eső egészen meleg volt, nem kellett az iskolával foglalkozni, a tűzijátékokat pedig mindig hatalmas ámulattal néztem.

Ahogy felnőttem ez egy kicsit megváltozott. Bár határozottan nem lettem olyan, mint szerintem az emberek többsége, akik egy-egy nemzeti ünnep előtt azt hiszik, hogy a boltok most már örökre befognak zárni, ők pedig éhen halnak, ezért utolsó nap megvesznek mindent, amire amúgy a következő 2 maximum 3 napban biztos nem lenne szükségük.

De kicsit én is inkább elkezdtem máshogyan látni az ilyen ünnepeket, inkább a pihenés lehetőségét keresem benne. Amikor van pár napom otthon kikapcsolódni vagy nagy takarítani vagy bármi, de már nem szeretek elutazni, vagy ünnepségekre járni.

Legutóbb, szintén az augusztus 20-i hosszú hétvégén maradtam otthon egyedül, és egy alapos nagytakarítás után sem nézett ki úgy a konyhám, ahogy én azt szerettem volna. Ezért a fejembe vettem, hogy valami átalakításra, vagy felújításra lenne szükségem. A hálóval már sokszor csináltam azt, hogyha valami változás kellett akkor csak egyszerűen átrendeztem a bútorokat, vagy lecseréltem az ágytakarót.

De ez a konyhában ugye nem lehetséges így maradtam a felújítás ötleténél. Viszont mivel hirtelen jött ötlet volt és amúgy sem szeretnék rá vagyonokat költeni, ezért a cél az volt, hogy megtaláljam melyik az olcsó konyhabútor. Persze a minőség is fontos. Ezen az oldalon egy nagyon jól összeszedett cikket olvashatunk a témában, ahol elmagyarázzák, hogy lényegében a konyhabútor árát az alapanyaga határozza meg. A legdrágábbak persze a tömör fából készült konyhabútorok lennének, de őszintén szólva ez nekem annyira nem is tetszik.

Viszont ez számomra is újdonság volt, hogy attól, hogy faforgácsból készült, laminált bútorlapokból álló konyhaszekrényt választok, még nem biztos, hogy nem lesz jó a minősége. A minőség itt is a faforgács alapanyag minőségén múlik. Így mikor kerestem a megfelelő konyhabútort, már nem csak a színre, vagy a típusra figyeltem, hanem arra is, hogy milyen alapanyagokból rakják össze.

Végül is még sem szeretném évente augusztusban lecserélni a konyhabútorokat, azért, mert már nem bírja. Rövid időn belül meg is találtam a legjobb konyhabútort, amiről csak pozitív véleményeket olvastam. Fiatalos, szép, élénk színű, ami talán kicsit feldobja a hétköznapokat és teljesen megváltoztatja majd a konyhám hangulatát.

Végül megtervezni sokkal egyszerűbbnek tűnt, mint kivitelezni. De szerencsére volt segítségem, akikkel pár nap alatt megtörtént a felújítás. Azóta pedig minden percet szeretek, amit a konyhában töltök. Egyelőre.

Az olcsó konyhabútorokról és a minőség kérdéséről ide kattintva olvashattok még bővebb információkat.