Siófokon töltöttük az Augusztus 20-i államalapítás ünnepét

Sajnos a rohanó budapesti életünkben mindig kiváltságos helyzet az, ha egy kicsit megpihenhetünk, nyugalomba vonulhatunk a mindennapi teendők elől. Erre azonban a munkahely, gyerekeknek iskola, és egyéb elfoglaltságok miatt egyre nehezebb közösen sort keríteni – hogy egy kicsit együtt legyen a család, és néhány napig békében, csendben pihenhessük ki eddigi fáradalmainkat. Az a helyzet azonban, hogy erre mostanság már a nemzeti ünnepeink, és az ahhoz kötődő iskolai, munkahelyi szünetek, szabadnapok adnak megfelelő lehetőséget. Két kamasz gyerekünk van, Ádám és Lili, mindketten már egyre inkább kezdenek leszakadni rólunk, önálló programokat szervezni, ez az egyetlen olyan alkalom van, amikor még együtt tudunk mozogni családilag. Sajnálom, hogy ez összefügg a nemzeti ünnepeinkkel, ugyanis jómagam is nagyon szívesen ünneplem ezeket a napokat, emlékezem meg hőseinkről, de szerencsére megemlékezni nem csupán Budapesten lehet – ha elutazunk más, kisebb, nyugodalmasabb településekre pihenni, attól még ott is megtalálhatjuk az ünneplés méltó módját.

Elárulok egy nagy titkot nektek: amikor efféle ünnepi szünet van, teljesen egyértelmű, hogy hová megyünk el üdülni, ugyanis már van egy hihetetlenül jól bejáratott helyünk erre a célra. Mivel a férjem, Misi Somogy megyéből származik, mindig is előszeretettel utaztunk arrafelé – az én drága férjem ugyanis már gyerekkorától fogva meg van őrülve a Balatonért és a környező településekért is. De még ezek közül is kiemelkedik Siófok, a maga pezsgő ritmusával, parkjaival, gyönyörű vízpartjával. Nos, ebbe a csodálatos látványba már nemcsak Misi, de Ádám, Lili, és én is száz százalékig beleszerelmesedtünk, úgyhogy nem is volt kérdés, hogy mindenekelőtt elsősorban siófoki szállások után fogunk keresgélni az interneten. Több ígéretes jelentkező is volt, de amikor szembejött velünk a siofokszallas.info honlapja, azonnal tudtuk, hogy megvan a nyertesünk. A weboldal igényes külcsínje igényes belbecset is takart, de hozzá kell tennem, hogy ez magára az apartmanokra is teljes mértékben igaz, és mivel 6 apartmanból lehet választani, így mindenki megtalálja az ő igényeihez illeszkedő szállást.

Átböngésztem a tudnivalókat, majd árajánlatot kértem az egyik kiszemelt apartmantól melyre nem is olyan sokára megérkezett a válasz, kifejezetten kedvező árakkal. A férjem lényegében úgy ugrándozott mellettem, mint egy ötéves gyerek 🙂 De meg is értem, ő ott nőtt fel, abban a megyében, és bizony ritka alkalom az, hogy úgy menjünk oda vissza üdülni családostul, hogy egyrészt csodálatosan igényes helyen szállunk meg, másrészt pedig anyagilag sem ver hozzá a földhöz.

Ez a siófoki apartman, amelyet nem olyan rég mi kiválasztottunk a siófoki szállások népes csoportja közül, és mivel folyamatosan rászolgál mindannyiunk bizalmára, továbbra sem tervezzük azt, hogy más szálláshely között kutakodjunk. Remek elhelyezkedés, modern szobák, megfelelő berendezés, gyönyörű kert, és hát hozzá egy csodálatos város, meseszép környezettel… mi kell még? Szerencsére más vendégekkel alig találkozunk, de azért mindig tele a város, és jó benne lenni ebben a pezsgésben.

A legutóbb az augusztus 20-i ünnepet használtuk ki arra, hogy elutazzunk erre a kiváló siófoki szállásra. Folytattuk családi hagyományunkat, miszerint bár nem vagyunk a fővárosban, ahol a nagy megemlékezések zajlanak ilyenkor, mi mégis ugyanúgy megadjuk a módját a tiszteletadásnak. Ezúttal pedig egy nagy körkirándulást terveztünk a környéken, igyekeztünk minél izgalmasabb programot összeállítani a gyerekeknek, hogy a legtöbbet lássák ezidő alatt, és szerencsére több településen botlottunk jobbnál-jobb államalapítási rendezvényekbe. Így könnyű volt beosztani azt a 2-3 napot, hol koncerten vettünk részt, hol sikerült megkóstolnunk az ország tortát, de voltunk a Tihanyi Apatságban is. A gyerekek jót szórakoztak az erre az időszakra kitelepült vidámparkokban, és nekünk is jutott egy kis felnőtt program 1-2 kisebb borfesztiválon.

Így telnek tehát nálunk ezek az ünnepi hétvégék, szünetek. Utazunk, pihenünk, játszunk, eszünk, iszunk, úszunk, beszélgetünk, nevetünk, sétálunk, megemlékezünk… Rengeteg minden bele tud férni egy efféle hosszú hétvégébe, ha szeretnénk. Ehhez persze nem csupán egy jól és kiegyensúlyozottan működő családi élet szükséges: talán ugyanennyire fontos az is, hogy legyen egy olyan segítségünk a szállások tekintetében, aki minden alapvető feltételt biztosít számunkra ahhoz, hogy egy ilyen kiváló családi kirándulás a maga tökéletességében valósulhasson meg. Nos, kedves olvasók, a siofokszallas.info éppen ilyen szállásokat kínál. Őszinte szívvel ajánlom mindenkinek, aki egy kicsit megpihenne, felfrissülne a Balaton mellett, mi is így fogunk még tenni nagyon sokszor! Várom, (vagy ha Misire, Ádámra és Lilire gondolok, akkor azt hiszem, bátran írhatom: várjuk mindannyian) a következő szünetet!