Szülinapi ajándéknak tökéletesek a jégvarázs játékok

Gyermekeknek leggyakrabban játékot, ruhát és mellé édességet veszünk születésnapi ajándékként. Bevált szokás ez mindenhol. Sőt, ezen ajándékokat, nem csak születésnapra, hanem karácsonyra, húsvétra is érdemes kiválasztani, hiszen gyermekeink leginkább a játékoknak örülnek, és ott is érdeklődési körüknek megfelelően érdemes választani. Ha nem tudjuk, mit szeretne, minek örülne igazán, érdemes körülnézni az interneten, hogy abban a korcsoportban milyen kínálat van kislányok vagy kisfiúk számára. Ha így sem találjuk meg a megfelelőt, vagy nem igazán tetszik a kínálat, nem szégyen rákérdezni a szülőknél, melyik az a játék, ami igazán megdobogtatja a gyermek szívét.

Számomra nem volt kérdés mi keresztlányom legfőbb vágya. A születésnapi meghívón a pár éve készült Disney mesefilm figurái voltak láthatók, név szerint Elza és Anna. Nem lepett meg a meghívó stílusa, akármikor náluk jártam, Luca az Elza kosztümjében nyomult, és teli torokból énekelte, hogy „Legyen hó, legyen hó…”, ha nyár volt, ha tél, keresztlányomnál ez volt a sláger. Irtó aranyos volt és tényleg nagyon bevésődött neki a rajzfilm.

jégvarázs játékok

Habár nem néztem soha a mesefilmet, szó szerint el tudnám mondani, hogy mi történik benne, hiszen annyiszor hallottam e történetet általa. Ugyan már csomóban állnak a jégvarázs játékok náluk, annyi kislány Elza és Anna rajongójává vált, hogy a játékpiac igyekszik újabb és újabb fajta játék kialakítására számukra, így nekem sem volt nehéz annyira megtalálni azt a játékot, amit még nem szereztek be. Egyrészt persze ez volt a cél, másrészt valami különlegest is akartam, harmadrészt pedig olyat, ami amellett, hogy szórakoztató, valami pluszt is nyújt, valami készséget fejleszt, példának okáért a memóriát.

Így jutottam el a jégvarázsos roller és a memória kártya megvásárlásához. Igyekeztem interneten utánanézni, és találtam is egy webshopot, ahol halomban állnak a jégvarázs játékok és a roller, valamint memória játék is állt rendelkezésemre.

A weboldal nagyon jól működő, akármilyen játékot is próbálunk találni gyermekünknek, azt seperc alatt sikerülhet, ugyanis szűrői és kategóriák segítségével, nagyon jól tudjuk szűrni a webshop játékait.

Kiválaszthatjuk először is milyen kategóriát keresünk, azon belül is vannak alkategóriák. Esetemben a Mesehősök kategória volt a választott, ezen belül pedig a Jégvarázs alkategória. De a Mesehősök választéka is óriási -Barbie, Csingiling, Bosszúállók, Madagaszkár, bármi legyen is a gyermek vágya itt megtalálható. Azonban társasjátékok, építő játékok, szabadtéri játékok és sok egyéb is rendelkezésünkre áll.

Ha Luca nem lenne ennyire oda a Jégvarázs játékokért, igazán nagy gondban lennék e bőség láttán.

Érdemes célirányosan keresni tehát, és alkalmazni szűrőrendszerüket. Én is azt tettem, ezért elsőként az árkategóriát állítottam be, majd kiválasztottam, hogy Lányoknak, illetve Lányoknak és fiúknak keresem, ezt követően pedig a korcsoport kiválasztása következett – itt is több pontot állítottam be nem csak pl. a 6 éves kortól kategóriát, hanem az az alattiakat is. Ki tudjuk választani a gyártót is, azonban én ezt esetemben nem tartottam fontosnak.

Miután megvoltak a kiválasztott játékok, kosárba raktam őket, akárcsak egy üzletben, és a “kasszához fáradtam”. Szállítási időnek 1-3 munkanapot tüntettek fel, és valóban nem kellett többet várnom rá, 2 nap alatt megérkeztek kiválasztott termékeim. Nagyon elégedett voltam a webshoppal és úgy döntöttem, hogy a következőkben is erről az oldalról rendelem Luca ajándékait, hiszen még sok egyéb érdekes játékot találtam számára, természetesen csakis Jégvarázs témában.

Ezután az első boltban (milyen meglepő) találtam is hozzá illő jégvarázsos ajándékzacskót a társasnak, valamint csomagolópapírt a rollernek. Miután becsomagoltam a játékot, és bepakoltam a zacskóba, készen is álltam a fergeteges jégvarázs születésnapra.

Nem csalódtam barátnőm kreativitásában, valóban olyan volt a buli helyszíne, mintha a mesefilm világába csöppentünk volna. A kék árnyalatai, valamint a fehér dominált mindenhol. Ugyan fehérre meszelt falak voltak, de annyi krepp papír lógott le róluk, hogy az első szín, ami szembetűnő volt, az inkább a kék. Az asztalokat is kék asztalterítővel takarták le, majd papírból kivágott hópelyheket akasztottak rá. Barátnőm műhavat is beszerzett, ami valóban mutatós volt, azonban a takarítást utána nem szívesen vállalnám el. Jégcsapokra emlékeztető fényfüzér is díszítette a termet, aminek hideg fénye ugyan jeges hangulatot keltett, azonban a gyerekzsivaj ezt kellően ellensúlyozta.

Luca természetesen az Elza jelmezében virított, szemmel láthatóan ő is el volt varázsolva a jeges látványtól, amit anyukája készített neki.

Az ajándékbontás következett, és valóban hihetetlen – az ajándékok nagy része Jégvarázs témájúak voltak. Elza és Anna póló, esetenként cicanadrág, valamint tömérdek mennyiségű jégvarázs játékok. Örömmel láttam, hogy a rollernek, amit tőlem kapott, nagyon megörült. Anyukája jóváhagyásával rögtön helyben ki is próbálta. Suhant a kislány és vele a világos kék – türkiz ruha is. Örültem, hiszen ő is annyira örült ajándékomnak, célomat így elértem.

A nagy ajándék bontogatás után jött a várva várt torta. Nem is nevezném tortának, inkább mesterműnek. Annyira jól megalkották Elza mását, mintha maga ő állt volna ott, persze kisebb verziójában. A szőke fonat, a ruha esése – pontosan, mint a képeken. Az pedig a ráadás, hogy a torta íze is mennyei volt, igazán csokis és krémes. Mi mást kívánhatna még az ember?

Miután megettük a szelet tortát (én merészkedtem még egy felet kérni, a diétát holnap folytatjuk), még egy keveset beszélgettünk barátnőmmel és a többi szülővel, ismerőssel, majd lassan elbúcsúztam, egy cuppanós puszit kaptam Lucától, és hazaindultam.

Pár héttel később barátnőm értesített róla, hogy a roller mindennapi használatban van, és az oviba is avval gurulnak be. A memória játékot pedig közösen szokták játszani, és egyre inkább észrevehető a fejlődés általa.

Úgy érzem az ajándékötletek teli találatok voltak, és szerencsére láttam még sok érdekes játékot karácsonyra, húsvétra is, így már van pár ötlet a tarsolyomban, aminek Luca talán ugyanúgy örülne.