Túl sűrűek a hétköznapok? Vásárolj online, akár tisztítószereket is!

Mindenki ismeri az évnek azon időszakait, amikor kicsit összesűrűsödnek a teendők. Vannak persze fixen várható jeles napok, mint mondjuk a karácsonyi ünnepek, az új év, vagy persze a születésnapok, de az is könnyen előfordulhat, hogy ezektől teljesen függetlenül szaladunk bele kicsit zűrösebb napokba, vagy hetekbe. Ilyenkor – mint ahogy azt már jó pár fejfájás-csillapító gyógyszer reklámjában elmondták – minden perc számít, vagy ha nem is ennyire sarkosan nézzük, akkor sem mindegy, hogy mivel töltjük el a kevésbe szabadon maradó időnket. Én például mindig törekedtem arra, hogy azokkal a dolgokkal, amik szükségesek, de nem tesznek boldoggá, a lehető legkevesebbet foglalkozzak. Tipikusan ilyen a bevásárlás…

Éppen ezért egy ideje már mindent, amit csak lehet, webáruházakban vásárolok meg és rendelek házhoz. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy most a vírus kapcsán rengeteg olyan szolgáltató elérhetővé vált webes platformon, akik eddig nem voltak erre rákényszerülve. Most viszont így bődületesen széles a neten elérhető választék, mindenből! Tisztítószerek online például igencsak szép számban érhetők el. Szerintem nagyon fontos, hogyha már van arra lehetőségünk, hogy a kanapéról kényelmesen válogassunk, akkor mindent ott vegyünk meg, ahol a legnagyobb a választék és a legjobb az ár.

Ha például egy átlagos élelmiszer üzletből indulok ki, ott persze ugyanúgy megtalálhatók a különböző tisztító – és mosószerek, de egyáltalán nem állnak a fontossági lista legelején. Ezt úgy értem, hogy mivel nem ez a fő profilja a vállalkozásnak, nem lesz fontos, hogy széles legyen a választék, mert alapvetően nem ezért megy oda vásárló, de ha mégis odatéved és eszébe jut, hogy kell ilyen vegyszer, akkor megveszi. Egy fokkal talán barátságosabb állapotok vannak egy drogériában, ahol – a cég arculatából adódóan – jócskán vannak saját márkás termékek is a tisztítószerek pultjain is. Ezek általában gazdaságos megoldások, azonban ez sokszor a minőség és a hatékonyság rovására mehet, arról nem is beszélve, hogy a speciális igényűeknek egyáltalán nem biztos, hogy reális alternatívát kínál.

A fentebbieket összevetve szerintem nem kérdés, miért döntöttem úgy, hogy a tisztítószereket online veszem meg (nagyjából minden mással együtt). Sokkal szélesebb a választék, sokkal könnyebben találok olyan termékeket, amik valamilyen szempontból speciálisak, például teljesen természetesek, bio összetevőkből vannak, vagy épp hipoallergének, hiszen ma már az allergia is népbetegség sajnos. Lényegesen könnyebben és pontosabban lehet szűrni hatékonyságra, hatóanyagra, összetételre, vagy gyakorlatilag bármire, ami a kiválasztás szempontjából fontos lehet. Ha nem vagyunk restek keresgélni – amit szerintem egyszer kell megtenni, aztán néhány próbát követően kiderül, mi válik be és mi nem – mindenhez megtalálhatjuk azt a kiskereskedést vagy webshopot, akik a legjobb minőségben készítik és a legjobb áron adják tovább azt a cikket, amit épp keresünk.

Amiben tehát biztosan jobban járunk, ha valamilyen internetes áruházból rendelünk, az egyrészt az, hogy olyan választékból válogathatunk a magunk ütemében, ami biztosan hatékony és emellett olyan módon többfunkciós, hogy nem ígér annál jóval többet, mint amire valójában képes. Másrészt nem mehetünk el szó nélkül az árbeli különbségek között sem, valamint szerintem még mindig sokkal egyszerűbb valamit két kattintással beszerezni otthonról, mint eljutni a legközelebbi (?) boltba és némi válogatás után a kosárba tenni, majd hazáig / az autóig cipelni. Végül pedig számomra az is nagyon fontos – és az online vásárlás esetén jobban biztosított – hogy amit vásárlok, környezetbarát legyen, a csomagolás pedig lehetőleg valamilyen olyan anyagból készüljön, aminek sem elő- sem pedig az utóéletével nem terhelem a bolygót, csak annyira, amennyire sajnos elengedhetetlen. Bár ez utóbbinak elhagyása egyre kevésbé látszik utópiának szerencsére. Szóval ha nem féltek kipróbálni valami újat, ami jó, akkor rendeljetek otthonról tisztítószert online!