Új gyerek, új igények, új babakocsi

Korábban már írtam róla, hogy milyen kalandos volt kiválasztani elsőszülött gyerekünk számára a legmegfelelőbb babakocsit. Bár ezzel szereztünk némi rutint és sok információt a témában, azért második gyermekünknek is körültekintően szerettünk volna választani.

A két esemény között eltelt néhány év és közben a szempontjaink megváltoztak, így nem felelt már meg az igényeinknek a korábbi babakocsi, azt inkább odaajándékoztam a húgoméknak, ahol szintén nemsokára kopogtat a gólya. Így hát nekiálltam és ismét nyakamba vettem a világhálót, hogy rátaláljak a legpraktikusabb és megbízhatóbb darabra.

Így leltem rá a babaverda.hu/babakocsik/testverbabakocsik oldalra. Azt már előre kigondoltam, hogy olyan eszközt szeretnék, amin mindkét gyerek utazhat, hiszen még az első sem túl nagy, egy hosszabb séta vagy bevásárlás alkalmával egészen biztos, hogy elfárad. Ezen az oldalon pedig pontosan ilyeneket találtam. Vannak olyanok, amiket inkább ikrek számára fejlesztettek ki, de olyanok is, ami két különböző életkorú gyerek számára ideális. Nekünk most ugye ez utóbbira lesz szükségünk. Illetve most azon gondolkozom, hogy lehet, hogy elég lesz egy úgynevezett testvérfellépő is. Ez azoknak a már kicsit nagyobbacska gyerekeknek való, akiknek már nem szükséges lefeküdni vagy ülni ahhoz, hogy kibírjanak egy hosszabb távolságot, hanem esetleg csak nem tudják tartani a tempót, vagy elég nekik, ha állhatnak a séta helyett. Az sem hátrány, hogy így jobban érezhetik, hogy a kis tesó születésével nem szorultak ki a “trónusból”, sem a szülők kegyeiből, egyszerűen ők már elég nagyok ahhoz, hogy egy ilyen menő kerekeken guruló deszkán tegyék meg az utat.

A testvér fellépőt egyébként 1,5 éves kortól ajánlják és egész 20kg-ig, azaz átlagosan olyan 6 éves korig használható. Persze, ha anyuka el bírja tolni. Amikor épp nem jön a nagyobb gyermek – mert például éppen oviban van, vagy épp nem használja a fellépőt, mert sétál mellettünk vagy netán biciklizik – akkor pedig fel lehet hajtani, hogy ne zavarjon minket. Általánosságban elmondható, hogy ez egy biztonságos és stabil módja a nagyobb gyermek szállításának. Súlya 2,7kg, így nem növeli meg túlzottan a babakocsi össztömegét.

Na de mielőtt emellett döntök, azért meg kell vizsgálnom a másik opciót is, mert az elsőszülöttem még talán nem elég nagy ahhoz, hogy végig állva utazzon. Így találtam szintén ugyanezen az oldalon (babaverda.hu/babakocsik/testverbabakocsik) az UPPABABY TESTVÉR VISTA BABAKOCSI 2:1 JORDAN nevű babakocsit, ami megfelelőnek tűnik a mi igényeink szempontjából. Az benne a praktikus, hogy egyszerre helyezhető rá mózeskosár az újszülöttnek és sport ülés a bölcsisnek. Így mindketten a számukra legkényelmesebb és legegészségesebb, valamint legbiztonságosabb pozícióban helyezkedhetnek el. Ami számomra nagy előny, hogy a mózeskosár és a sportülés kupolája is 50+ UPF védelmet biztosít, ami nagyon fontos egy ilyen pici gyereknél. Ezt az ülést egyébként születéstől egészen 9kg-s korig lehet használni, míg a sport vázat 3 hónapos kortól 22kg-ig.

Akinek van gyereke az tudja, hogy szintén nélkülözhetetlenek a levehető és mosható részek. Ezt is figyelembe veszem a választásnál, hiszen számtalan baleset történik nap mint nap, ami jelentősen összepiszkolja a gyerekekkel érintkező felületeket és tárgyakat. Szerencsére ez ebben a típusban is megtalálható tulajdonság, így azt hiszem, hogy nem válogatok már tovább, megrendelem online ezt a babakocsit.

Utánanéztem a kiszállítással kapcsolatos tudnivalóknak is, hogy mégis kb mikor fog megérkezni az áru. Azt írják a honlapon, hogy munkanapokon 8-16 óra között várhatom, de a pontos részletekről még fogok külön e-mailt kapni miután leadtam a rendelést.