Ünnepi alkalom a megtisztulásra

autómosás víz nélkül

Nem egyszerű manapság arra válaszolni, hogy mit tartunk ünnepnek. Az év bármely napján ünnepelhetünk születésnapot, névnapot, egy új lakás, vagy egy álommunka megszerzésének dátumát. Tulajdonképpen egyetlenegy dolog közös mindezekben: valamiért kiemelkednek az átlagos napok szürke sorai közül. Azonban, mi a helyzet akkor, hogyha maga a kiemelt is kiemelkedik?

Mindig is szerettem a forradalomról szóló történeteket: olyan lelkesülten hallgattam gimnazista koromban a magyar tanár beszámolóit, hogy hazafelé legszívesebben magam is zászlót lengettem volna, vagy elszavaltam volna a Nemzeti Dalt egy múzeum lépcsőjén. Hasonlóan intenzív lendület vett rajtam erőt, amikor tavaly március 15-én részt vettem egy ilyesféle „emlékező” rendezvényen. Ahogy az ünnepség után az autómhoz értem észrevettem, hogy bizony már elég poros szegény, és egy-két helyen bizony rácsöppent annak a fának a nedve, ami alá beparkoltam.

Már egy ideje foglalkoztat a gondolat, hogy víztakarékosabb módon tudjam tisztán tartani az autómat. „Autómosás víz nélkül… autómosás víz nélkül…” – mantráztam magamban, amikor végre eszembe jutott a megoldás: nemrég kaptam a kocsi kétéves évfordulója alkalmából egy SAFETY WASH vízmentes autótisztító csomagot ajándékba. Azon vacilláltam magamban, hogy vajon meggondolatlanul a garázs valamely többé nem létező szegletébe rejtettem-e, vagy pedig a legrosszabbra is felkészülve inkább a csomagtartóban hagytam.

Szerencsére utóbbi mellett döntöttem, holott nem sejtettem előre, hogy majd egyszer egy kellemes vizeletfolt ellen kell bevetnem, méghozzá egy nemzeti ünnepünk napján. Nem tétlenkedtem tovább, azonnal nekiláttam a tisztításnak: rápermeteztem a tisztítószert az szennyezett felületekre, aztán a rendkívül hasznos, mikroszálas törlőkendővel eloszlattam az egészet, majd szárazra töröltem. A végeredmény magáért beszélt: az autó friss illatot árasztott magából és néhány törlés után a SAFETY WASH segítségének köszönhetően pedig úgy ragyogott, mint soha azelőtt. Nem is értem, hogy miért nem próbáltam ki előbb, rengeteg időt és energiát megspóroltam volna magamnak: korábban mindig órákat töltöttem el autómosással, mert csakis kizárólag az otthoni kocsibeállónkon voltam hajlandó végezni a tisztítást, sok-sok vödörnyi vízzel, és persze temérdek szitokszóval. Bele sem gondoltam, hogy ezzel a módszerrel nem igazán hosszabbítom meg a bolygó élettartamát: az a rengeteg vödörnyi tisztítószeres víz ugyanis mind a víztározókban végzi, károkat okozva ezzel az ökoszisztémában. A rögtönzött autómosó művelet befejezése után rákerestem a Safety Wash weboldalára, hogy többet megtudjak ezekről a nagyszerű termékekről. Maga a vízmentes technika sok szempontból meggyőzött: nem kell amiatt aggódni, hogy bőrig ázik az ember egy szimpla tisztítás miatt. Ráadásul nem is vesz el sok időt az életünkből: bárhol és bármikor nekiállhatunk a vízmentes autómosásnak, a belváros közepén éppúgy, mint a saját házunk előtt.

Miért a Safety Wash a legjobb választás?

Igaz, ami igaz már az első termék használat meggyőzött arról, hogy az autómosás víz nélkül kategóriában a Safety Wash a legjobb, de ennek ellenére alaposan körüljártam a weboldalt. Tetszett, hogy egy elegáns felülettel találtam szembe magam, ahol könnyedén eligazodott az oldalra látogató. Tartalmi szempontból is rengeteg érdekességet olvashattam a nanotechnológiával működő termékekről, és a vízmentes autómosás fontosságáról. Igazán meggyőző volt nemcsak a termék, hanem maga az oldal is.

Másnap, amikor mentem az autómhoz, akkor odajött hozzám a szomszéd, hogy hol mosattam le ilyen szépre az autómat. Nevetve jegyeztem meg neki, hogy nem autómosóban jártam, hanem ezt az eredményt bizony a Safety Wash érte el. Beavattam az érdeklődő szomszédot is a termékkel kapcsolatos alap tudnivalókba, és láthatóan meggyőztem, hogy az autómosás víz nélkül módszere valóban ilyen széppé varázsolja az autót. Azzal köszönt el, hogy alkalomadtán ő is ki fogja próbálni, mert valóban fontos, hogy mind egy kicsit környezettudatosabban álljunk hozzá a mindennapjainkhoz.